OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Απ. Τζιτζικώστας: Η επιλογή στο πρόσωπο μου είναι «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Μακεδονία

Ως «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την Κεντρική Μακεδονία, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτήρισε -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τον προτείνει για τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο της ΕΕ, ενώ εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας του έδωσαν τα συγχαρητήρια τους και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Θέλω πραγματικά να συμφωνήσω, ότι η επιλογή στο πρόσωπό μου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη θέση και τον ρόλο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναμφίβολα μία αναγνώριση και της σημασίας της Βόρειας Ελλάδας, της στρατηγικής σημασίας της, της βαρύτητάς της, των προοπτικών που έχει», είπε συγκινημένος ο Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε :

«Είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στη Μακεδονία και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά είναι και μία αναγνώριση -θα μου επιτρέψετε να σας πω- του επιπέδου του έργου και της συνεργασίας που είχαμε στο περιφερειακό συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιφερειακό συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένα περιφερειακό συμβούλιο – πρότυπο, ως προς τη συνεργασία, ως προς τη συνεννόηση, ως προς την αποτελεσματικότητα. Και αυτό γιατί μπορεί πράγματι να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε μία σειρά από ζητήματα, όμως στα κύρια, στα μεγάλα, στα σημαντικά είμαστε πάντα ένα. Και αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας, είναι η δύναμη της ενότητας που θα με ακολουθεί τα επόμενα χρόνια.… Θα έχει σημαντικό ενδιαφέρον να δούμε τελικά ποιο χαρτοφυλάκιο θα έχει ο Έλληνας Επίτροπος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω να γνωρίζετε ότι όποιο κι αν είναι το χαρτοφυλάκιο, θα βρίσκομαι εκεί, πάντα στη διάθεσή σας, με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και φυσικά έχοντας πάντα στο μυαλό μου όλους αυτούς τους ανθρώπους που αυτά τα χρόνια με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν, ήταν δίπλα και φυσικά όλους εσάς που ξέρω ότι έχετε την αγωνία να συνεχίσουμε το έργο με τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής όλων των συμπολιτών μας. Και κλείνοντας, μία δέσμευση: Εγγυώμαι προσωπικά πως τα επόμενα χρόνια το έργο που ξεκίνησε στην Κεντρική Μακεδονία από την παρούσα διοίκηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί προς όφελος τοπικών κοινωνιών, αλλά και κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά».

Ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Παπαστεργίου πρότεινε να γίνει, με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Τζιτζικώστα, μια κοινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, της οποίας ηγήθηκε ως πρόεδρος και εξακολουθεί να την εκπροσωπεί ως αντιπρόεδρός της, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συμφώνησαν με την πρόταση και άλλοι επικεφαλής παρατάξεων περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών οι Γιάννης Μυλοπουλος και Βασίλης Ρόκος.

«Θέλω λοιπόν να ξέρετε, ότι προφανώς και αποδέχομαι την πρόταση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν το επόμενο τρίμηνο, στη συνέχεια να κανονίσουμε μία τέτοια συνάντηση, εδώ στην Κεντρική Μακεδονία», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με τον Διευθυντή του Ζωγράφειου Κωνσταντινούπολης

otavoice

3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάλας για τις Διεθνείς Σχέσεις και τη Διπλωματία

otavoice

ΠΚΜ: Κορώνεια, λειψυδρία, περιβαλλοντικά και υγειονομικά ζητήματα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

otavoice

Ο Δήμος Σαρωνικού κατάφερε μια ακόμη σημαντική νίκη στον αγώνα για ελεύθερες παραλίες!

otavoice

Ολοκλήρωση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Τρίπολης

otavoice

Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου: Άμεσο κλείσιμο του θυροφράγματος της Κάρλας

otavoice