OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε σχολείο όπου έχουν καταφύγει άμαχοι

Το Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ, προχωρώντας σε νέους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων, ενώ παράλληλα ναρκοθετεί οποιαδήποτε προοπτική τερματισμού της σφαγής, οδηγώντας σε αδιέξοδο τις σχετικές συνομιλίες.

Συγκεκριμένα, αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, σήμερα, Δευτέρα, από τον βομβαρδισμό των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε σχολείο που στεγάζει εκτοπισμένους βόρεια του καταυλισμού Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σχολείο Αλ Εζ μπιν Αμπντούλ Σαλάμ, κάτι που οδήγησε στο θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Παράλληλα, ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες. Στόχος ήταν σπίτι σε μικρή απόσταση από νοσοκομείο, στο δυτικό τμήμα της πόλης, ανέφερε το WAFA, επικαλούμενο γιατρούς.

Στα νότια, ιατρικές πηγές στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο, ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνις, ανέφεραν ότι τα πτώματα τριών ανθρώπων έφτασαν αφού ανασύρθηκαν από την περιοχή Αλ-Σούκα, ανατολικά της Ράφα.

Οι δυνάμεις κατοχής ανατίναξαν πλατείες και κτίρια κατοικιών δυτικά της πόλης της Ράφα.

Το κατοχικό πυροβολικό βομβάρδισε επίσης τη συνοικία Αλ Ζαϊτούν, νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας, σε συνδυασμό με πυρά από κατοχικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της κατοχικής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας στις 7 Οκτώβρη ανέρχεται σε 40.405, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ 93.468 είναι οι τραυματίες.

Από την πλευρά της, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε το βράδυ μια ρουκέτα «M90» στο Τελ Αβίβ, ως απάντηση στις ισραηλινές σφαγές κατά αμάχων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την ισραηλινή άμυνα, οι σειρήνες ήχησαν γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Ρισόν ΛεΖιόν, πόλη νοτίως του Τελ Αβίβ. «Ένα βλήμα που διαπιστώθηκε ότι προήλθε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε σε ακατοίκητη τοποθεσία, στην περιοχή Ρισόν ΛεΖιόν», ανακοίνωσε ο στρατός του κράτους-δολοφόνου.

(Πηγή: Wafa, «Al Jazeera», «Reuters»)

Σχετικά Άρθρα

Εμπαίζει τους πολίτες το Υπουργείο Οικονομικών- Μεγαλύτερη η αύξηση μισθών έναντι των τιμών

otavoice

Πυρκαγιά στον Όλυμπο, στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας

otavoice

Παγκόσμια θλίψη – Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Ερικσον

otavoice

NASA: Οι δύο αστροναύτες θα επιστρέψουν στη Γη με διαστημικό σκάφος της SpaceX

otavoice

Παραολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» – Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ

otavoice

Αποδοκίμασαν τον Εθνικό μας Ύμνο οι σλαβοσκοπιανοί σφετεριστές των Μακεδόνων

otavoice