OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κλίμα διάλυσης στο ΣΥΡΙΖΑ: Εισήγηση Κασσελάκη για Νίκο Παππά στη θέση του Σ. Φάμελλου, που αρνείται να παραιτηθεί

Συνεχίζεται το σήριαλ διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, που σκηνοθετεί ο απρόβλεπτος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με τις αυθαίρετες επιλογές του προκαλεί ένταση και κλίμα σύγκρουσης. Σήμερα σε μια κρίσιμη συνεδρίαση και εξ αποστάσεως αποφάσισε να καρατομήσει τον Πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, ίσως το ποιό αξιοπρεπή και πολιτικά μάχιμο στέλεχος του κόμματος. 

Την άρνησή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Σωκράτης Φάμελλος, έπειτα από την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φάμελλος ζήτησε να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής και το Καταστατικό, δηλαδή να γίνει πρόταση μομφής από τους βουλευτές και να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σωκράτη Φάμελλο για την άψογη συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους 11 μήνες. Σε μια δυσκολη περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εκπροσώπησε επάξια τον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Έχω ζητήσει από τον Σωκράτη να με βοηθήσει στη σύνθεση του κυβερνητικού μας προγράμματος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να είναι ενεργός για το καλό της κοινωνίας μας», είπε ο Στ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων.

Ο Σωκράτης Φάμελλος από την πλευρά του αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα. Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι.

Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου».

Για τις θέσεις των τριών Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων πρότεινε τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη. Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο πρότεινε τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του.

Σχετικά Άρθρα

Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και Τούλσι Γκάμπαρντ στην ομάδα μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ

otavoice

Θεσσαλονίκη: Τα αιτήματα των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων στον Πρωθυπουργό

otavoice

Mpox: Το νέο στέλεχος αλλάζει γρήγορα – Αφρικανοί επιστήμονες «δουλεύουν στα τυφλά»

otavoice

Β. Ζελένσκι: Αποτελεσματικά τα F-16 στην απόκρουση της τελευταίας ρωσικής επίθεσης

otavoice

Σέρρες: Φωτιά στον Λαϊλιά -Επιχειρούν δυο Erickson

otavoice

Ο πατέρας του 19χρονου στη δήμαρχο Κασσάνδρας: «Θα σας συνθλίψω» – «Δε θα σας περάσει όσα εκατομμύρια και να έχεις»

otavoice