OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αγγελούδης σε Μητσοτάκη: Να διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2034 ή του 2030

Σειρά θεμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης έθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους φορείς της αυτοδιοίκησης ενόψει της ΔΕΘ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου σε ό,τι αφορά την οικονομία, τις υποδομές, την κοινωνική πολιτική, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και τη μητροπολιτική διακυβέρνηση της πόλης.

Ως άμεση προτεραιότητα ο κ. Αγγελούδης έθεσε το ζήτημα της σχολικής στέγης και την άμεση αντικατάσταση των πέντε λυόμενων σχολείων που χρονολογούνται από τον σεισμό του 1978. Επίσης, ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης για την προετοιμασία φακέλου, ώστε η Θεσσαλονίκη να διεκδικήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2030 ή του 2034. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση Ειδικό Τουριστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι ανάγκες και οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της πόλης πάντα σε συνεργασία με τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο κ. Αγγελούδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση που είχε το αίτημα του Δήμου για την αντικατάσταση των λυόμενων, αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξε προσωπικά ο Πρωθυπουργός στη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων.

“Ζήτησα επίσης να εξεταστεί η διεκδίκηση για ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Έθεσα στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση την ανάγκη να εξετάσουμε την ετοιμασία ενός φακέλου για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2034 ή και του 2030, αν δεν προχωρήσει η ανάθεση στην Πρίστινα. Είδα ενδιαφέρον και νομίζω πως αυτό είναι ένα νέο στοίχημα για την πόλη», είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά το στρατηγικό σχέδιο για τον Τουρισμό ο κ. Αγγελούδης σημείωσε ότι είναι αναγκαίο, καθώς πρέπει να υπάρξει νέα προσέγγιση στο τουριστικό προϊόν και τις τουριστικές ανάγκες της πόλης.

Με το υπόμνημα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά επίσης να επιταχυνθούν οι υποδομές στον τομέα των μεταφορών και των logistics. Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητά επίσης:

-Τη θεσμική συγκρότηση του μητροπολιτικού επιπέδου διοίκησης κατά τα πρότυπα του πρώην Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης.

-Ενίσχυση για την εκπόνηση Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου, το οποίο θα μελετήσει, σε συνεργασία με την «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», τις εξωτερικές αστικές επιπτώσεις στο χώρο επιρροής του Μετρό και θα χρηματοδοτήσει τις παρεμβάσεις στην περιφέρεια των σταθμών.

-Άμεση παραχώρηση χώρων από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την μετατροπή τους σε ανοιχτούς χώρους στάθμευσης, αίτημα αυτό έχει τεθεί προς τα αρμόδια Υπουργεία από την αρχή του έτους στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών επιπτώσεων από την κατασκευή του Flyover.

Πηγή thestival.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για την απώλεια του Κων. Καραγάτσιου

otavoice

Δήμαρχος Τήνου: Η «αντιπολίτευση» του κ. Σιώτου

otavoice

Η θέση του δήμου Αμοργού σε δημοσίευμα για το νερό

otavoice

Δ. Πατρέων: Σε επαγρύπνηση – Οδηγίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου

otavoice

Δ. Σπάρτης: Με λαμπρότητα η τελετή έναρξης της εμποροπανήγυρης Μυστρά

otavoice

Δ. Πύργου: Τέλος ο εφιάλτης στο Ποτόκι – Στο ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς 100.000 κυβικά απόβλητα

otavoice