OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λακωνία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Καλύβια Σοχάς- Σε επιφυλακή στον Λαϊλιά Σερρών

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Καλύβια Σοχάς του Ταΰγετου, στη Λακωνία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της. Αν και η φωτιά έχει περιοριστεί, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις που απαιτούν συνεχή επιτήρηση και άμεση αντίδραση.

Ο κύριος στόχος των αρχών είναι να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς σε πυκνό δάσος που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το μέτωπο. Με το πρώτο φως της ημέρας, ένα ελικόπτερο ξεκίνησε ρίψεις νερού για να συνδράμει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Τρίτη, το μεσημέρι και καίει σε ιδιαίτερα δύσβατες χαράδρες με πευκόδασος, γεγονός που δυσκολεύει την πρόσβαση και την κατάσβεση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες, ενισχυμένοι με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), έξι πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σημαντική βοήθεια παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των τοπικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Σε πλήρη επιφυλακή και σε αυξημένη ετοιμότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά στον Λαϊλιά ώστε να μην υπάρχει καμία εστία.

Δεκαπέντε πυροσβέστες και εθελοντές με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Σερρών Παντελή Ελευθεριάδη με δύο υδροφόρες της Πυροσβεστικής και δύο του Δήμου Σερρών παρέμειναν τη νύχτα, στην περιοχή «τυφλό» όπου χθες το μεσημέρι ξέσπασε η φωτιά και μέχρι το ξημέρωμα έσβησαν και τα τελευταία «καντηλάκια» τα οποία υπήρχαν. Οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.

Σέρρες: Σε επαγρύπνηση οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στον Λαϊλιά (βίντεο)

«Η κινητοποίηση ήταν άμεση, με εναέρια και επίγεια μέσα» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο ταμίας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών Γρηγόρης Ευθυμιάδης, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο Νίκο Γκότση και τα μέλη του συλλόγου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή του ΕΟΣ Σερρών με τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό του να συνδράμουν στην προσπάθεια της κατάσβεσης.

Ο κ. Ευθυμιάδης εξήρε την προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών που κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά η οποία αν ξέφευγε στον γκρεμό θα ήταν δύσκολο, όπως τόνισε, να αντιμετωπισθεί.

Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό που είχε πέσει τις προηγούμενες μέρες ενώ εντοπίσθηκε το πεύκο στο οποίο έπεσε. «Να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική και τους εθελοντές, την πολιτική προστασία, το Δήμο και την περιφέρεια για την άμεση ανταπόκριση» είπε ο κ. Ευθυμιάδης.

Σέρρες: Σε επαγρύπνηση οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στον Λαϊλιά (βίντεο)

Σε κατάσταση επιφυλακής Δήμος Σερρών

Σε κατάσταση επιφυλακής, αλλά και επιχειρησιακής ετοιμότητα βρίσκονται ο Δήμος Σερρών και η Πολιτική Προστασία Δήμου, για τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Λαϊλιά.

Ο Δήμος Σερρών συνέδραμε στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, με δύο υδροφόρα οχήματα και τους οδηγούς-χειριστές. Επειδή η δασική πυρκαγιά ήταν σε δύσβατη περιοχή, οι Υπηρεσίες του Δήμου Σερρών που εμπλέκονται με την Πολιτική Προστασία έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας -επιφυλακής, βάσει του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για δασικές πυρκαγιές με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ 2” με το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ν. Ανδρουλάκης: Δημογραφική κατάρρευση στα Γρεβενά -Εγκαταλείπουν οι νέοι την περιοχή

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφουν την Αθηνά Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

otavoice

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ο Λευκός Οίκος «πίεσε» τη Meta να αφαιρέσει αναρτήσεις για τον κορονοϊό

otavoice

Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη – Μιλά για φιλοϊρανικό θύλακα

otavoice

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

otavoice

Τουλάχιστον 10 νεκροί σε εφόδους του ισραηλινού στρατού στη βόρεια Δυτική Όχθη

otavoice