OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Δέλτα: Συνάντηση με Πρωθυπουργό και ηγεσία ΥΠΕΣ

Κατά την χθεσινή συνάντηση της Δημάρχου Δέλτα Γερακίνας Μπισμπινά με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών η Δήμαρχος Δέλτα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των εμβληματικών έργων της κυβέρνησης που λαμβάνουν ή θα λάβουν χώρα στο Δήμο Δέλτα, εκφράζοντας παράλληλα τις θέσεις της για την αναπτυξιακή πορεία και σχεδιασμό για το μέλλον.

Σε αυτό πλαίσιο ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση:

– Η προτεραιοποίηση της μετατροπής της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) Δυτικής Θεσσαλονίκης σε Επιχειρηματικό Πάρκο Καλοχωρίου (ΕΠΕ Καλοχωρίου), η οποία περιλαμβάνει την εξυγίανση της περιοχής της ΑΒΣ Καλοχωρίου, με την αντιμετώπιση των λειτουργικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων (καθιζήσεις, λιμνάζοντα ύδατα, κυκλοφοριακά ζητήματα κτλ.), μέσω της πολεοδόμησης και της κατασκευής των απαιτούμενων έργων υποδομής

– Η δημοπράτηση σε σύντομο διάστημα του έργου για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου Βορείου Ελλάδας Εθνικής Εμβέλειας στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου, το οποίο θα διασυνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη μέσω συνδυασμένων μεταφορών, οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων.

– Η συμβασιοποίηση του έργου για το Δυτικό Προαστιακό Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα βρίσκεται επί υφιστάμενων σιδηροδρομικών γραμμών καθώς και νέων τμημάτων γραμμών που θα προκύψουν κατόπιν διαβούλευσης μεταξύ του Δήμου, των τοπικών φορέων και του Υπουργείου. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται και η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του δήμου μας, με τη δημιουργία συνθηκών για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων βαγονιών που επί σειρά ετών γεννούν προβλήματα και επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας.
Επιπλέον των παραπάνω, ο Δήμος Δέλτα με υπόμνημα που κατέθεσε η Δήμαρχος Δέλτα προς τον Πρωθυπουργό, αιτήθηκε παρεμβάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για:

– Την υποστήριξη του Δήμου τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο της αντιμετώπισης του φαινομένου παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων, κυρίως των ογκωδών και μπαζών, μέσα από την χρηματοδότηση της προσπάθειας του δήμου για ένα ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής και διαχείρισης αυτών.
– Την καλύτερη συνεργασία με τι κρατικές αλλά και τις περιφερειακές αρχές για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των ρυπογόνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

– Την περαιτέρω ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή μας η οποία ταλανίζεται επί χρόνια από έντονη εγκληματικότητα, προκειμένου διασφαλιστεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, ιδιαίτερα σε σύνδεση με τα δύο εμβληματικά έργα της κυβέρνησης για την ΑΒΣ Καλοχωρίου και το στρατόπεδο Γκόνου.

– Την επέκταση του υπάρχοντος σχεδιασμού για τον Δυτικό Προαστιακό Θεσσαλονίκης, προκειμένου αυτός να εξυπηρετεί, πέρα του οικισμού της Σίνδου, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης.

– Την επίτευξη ισόρροπης ανάπτυξης των μεταξύ των δυτικών περιοχών της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα ανατολικά και το κέντρο, μέσα από νέα έργα και χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ‘χουν στο επίκεντρο τον πολίτη και θα εξασφαλίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Πετρούπολης: «Θα είμαστε πάντα παρόντες να αποτρέψουμε την έξωση του ηλικιωμένου ζευγαριού»

otavoice

Αναβάλλεται για τις 16/9 το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύει την πυροπροστασία του Σέιχ Σου

otavoice

Απορρίφθηκε από την ΚΕΔΕ πρόταση του Χ. Δούκα για 24ωρο συμβολικό κλείσιμο δήμων

otavoice

Πράξη ανθρωπιάς και υπευθυνότητας από υπάλληλο του Δήμου Σαρωνικού

otavoice

Η Χρύσα Αράπογλου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς την Άννα Διαμαντοπούλου

otavoice