OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Πετρούπολης: «Θα είμαστε πάντα παρόντες να αποτρέψουμε την έξωση του ηλικιωμένου ζευγαριού»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδας», μίλησε σήμερα (28/8), για τις προσπάθειες έξωσης ηλικιωμένου ζευγαριού στην οδό Ναϊάδων, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι Δημοτική Αρχή, σωματεία, φορείς, κάτοικοι και γείτονες «κάναμε ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το σπίτι προκειμένου να μην επιτρέψουμε να γίνει η έξωση» και διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε πάντα παρόντες».

Υπενθύμισε πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού συγκέντρωσαν 29.000 ευρώ, ζήτησαν λίγο καιρό να βρουν τα υπολειπόμενα 6.000 αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε και η επιχείρηση που -δραστηριοποιείται στον τουρισμό και- αγόρασε την οφειλή επιχείρησε τέσσερις φορές να πάρει την πρώτη κατοικία δύο ηλικιωμένων ανθρώπων του μόχθου και όχι «που λυμαίνονται δημόσιο χρήμα».

Γνωστοποίησε πως υπάρχουν κι άλλοι τουλάχιστον τέσσερις συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ότι από τον Σεπτέμβριο «θα ξεκινήσει μπαράζ εξώσεων» και τόνισε ότι «το νομοθετικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένα φτιαγμένο. Αυτή η διαδικασία με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις είναι για να εξυπηρετήσει τα funds και τις τράπεζες».

Χθες, ο Δήμαρχος Πετρούπολης μίλησε, για το ίδιο θέμα, στον «Real FM» και στον δημοσιογράφο, Νίκο Μπογιόπουλο.

Επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, πως «οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα προστατέψουν και αυτή τη πρώτη κατοικία ανθρώπων που την έφτιαξαν με κόπους και θυσίες μιας ζωής».

Ξεκαθάρισε πως «είμαστε σε επαγρύπνηση, γιατί ξέρουμε ότι τα σπίτια του λαού μόνο εμείς μπορούμε να τα σώσουμε, εφόσον το νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι υπέρ των εργαζομένων αλλά των funds, των τραπεζών, των εταιρειών», τονίζοντας: «Το σπίτι της οδού Ναϊάδων, όπως έχει γραφτεί και ειπωθεί, πρέπει να γίνει σπίτι όλων των Πετρουπολιωτών».

Σχετικά Άρθρα

Αναβάλλεται για τις 16/9 το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύει την πυροπροστασία του Σέιχ Σου

otavoice

Απορρίφθηκε από την ΚΕΔΕ πρόταση του Χ. Δούκα για 24ωρο συμβολικό κλείσιμο δήμων

otavoice

Πράξη ανθρωπιάς και υπευθυνότητας από υπάλληλο του Δήμου Σαρωνικού

otavoice

Η Χρύσα Αράπογλου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς την Άννα Διαμαντοπούλου

otavoice

Ικανοποιητική η ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων

otavoice