OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σταμάτησαν εργασίες του δήμου Πεντέλης, από την Δ/νση Δασών και το Δασαρχείο

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες με χωματουργικά μηχανήματα να “μπαζώνουν” τμήμα από το πευκοδάσος που έχει απομείνει στον δήμο Πεντέλης μετά το ολοκαύτωμα της 12ης Αυγούστου. Ο Δήμος Πεντέλης έχει υποστεί ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή, αφού έχει αποτεφρωθεί το 40% περίπου της συνολικής του έκτασης.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν χθες από τον δήμο Πεντέλης και προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και του Δασαρχείου Πεντέλης, που έσπευσαν και σταμάτησαν τις εργασίες, αφού έγιναν μέσα σε πλαίσιο προχειρότητας, χωρίς επίσημη άδεια και πανικού.

Μάλιστα πέρα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και αλλοίωσης που υφίσταται το δάσος, η εναπόθεση ποσοτήτων από τόνους μπάζα αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την χειμερινή περίοδο, όπου με τις πρώτες έντονες βροχοπτπώσεις θα μεταφερθούν στον αστικό ιστό φερτά υλικά, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από περιβαλλοντικές οργανώσεις, δημοτικές παρατάξεις  και πολίτες.

Από την φυσιολατρική κίνηση ¨ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ” ο κ. Σταύρος Βελέντζας έκανε κάλεσμα και ζητά εξηγήσεις:

“Αυριο Παρασκευή πρωι, θα είμαστε απο τις 08:00 στη ρεματιά Χαλανδρίου στο σημειο που ξεκίνησαν σήμερα οι “περίεργες” χωματουργικές εργασίες, διπλα στο ξενοδοχείο Μήτσος-Άννα. Εχει καταστραφεί και τμημα του μονοπατιού, παράλληλα με την κοίτη, μετα την Ασκληπιού! Σημαντικό οτι έχει επιληφθεί του θέματος το Δασαρχείο, το οποίο λεει οτι δεν είναι ενήμερο, ουτε υπάρχει επίσημο “σχέδιο δράσης”. Οι ενέργειες γίνονται μεμονωμένα (ποιος, γιατι, μελετη;). Όποιος μπορεί και θελει να ερθει! Η ΠΑΡΟΥΣΊΑ μας είναι ΧΡΉΣΙΜΗ! Σημερα απέδωσε, οταν κατάλαβαν οτι υπάρχουν αντιδρασεις (και κινητά!), αποχώρησαν αθόρυβα, χωρίς διενέξεις. Θα απαιτήσουμε και επίσημη ενημέρωση για τα γεγονότα.”

Δείτε εικόνες από τις εργασίες…

Σχετικά Άρθρα

Υπογράφηκε η σύμβαση για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας

otavoice

Δ. Κουρέτας: «Είναι Ελντοράντο διαχείρισης του νερού η Θεσσαλία»

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Αλυσίδα Αλληλεγγύης στην «Πολιτιστική Διαδρομή 2024»

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Ιονίων Νήσων

otavoice

Δήμος Θάσου: Παρουσίαση της Αξιολόγησης Μάρκετινγκ και Συζήτηση Συστάσεων

otavoice

Ο Δήμαρχος Ν.Πηλίου απέτρεψε την διακοπή καθημερινών δρομολογίων του Τρένου του Πηλίου

otavoice