OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ωραιοκάστρου: Ολοκληρώθηκε το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024»

Αυλαία ρίχνει το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου, που υλοποιείται τους θερινούς μήνες με δωρεάν συμμετοχή για τα παιδιά, με στόχο να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους.

Τη φετινή περίοδο στο «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» υλοποιήθηκαν πολλές δράσεις και παιχνίδια.

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Σχολείου έγιναν δραστηριότητες γνωριμίας μεταξύ παιδιών και παιδαγωγών και, αφού γνωρίστηκαν όλοι και έγιναν φίλοι, ακολούθησαν εργαστήρια με κατασκευές και χειροτεχνίες, μπόλικο παιχνίδι, γυμναστική και μουσική!
Κάθε τελευταία ημέρα της εβδομάδας τα παιδιά έκαναν μια εύκολη συνταγή, ώστε να μάθουν την τέχνη της μαγειρικής και να εξοικειωθούν με διαφορά υλικά και υφές!

Τη δεύτερη εβδομάδα κυριάρχησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τα παιδιά έφτιαξαν στεφάνια, δάδες, μετάλλια και έμαθαν να παίζουν πολλά ολυμπιακά αθλήματα.

Στη συνέχεια το θέμα του Σχολείου ήταν η θάλασσα! Τα παιδιά έφτιαξαν κατασκευές και χειροτεχνίες με ζώα της θάλασσας, ψαράκια, φάλαινες, καρχαρίες! Μετά ακολούθησαν θέματα διατροφής. Τα παιδιά έφτιαξαν χειροτεχνίες με φρούτα και λαχανικά που τα έβαλαν σε καλάθια. Έγινε συζήτηση για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άθλησης στη ζωή μας!

Την ημέρα της μαγειρικής έφτιαξαν μια υπερπλήρη φρουτοσαλάτα και τα παιδιά έκαναν blind taste, προσπαθώντας να μαντέψουν τι φρούτο έφαγαν! Μετά ασχολήθηκαν με την ανακύκλωση και πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τον πλανήτη στον οποίο μεγαλώνουμε. Με διάφορες χειροτεχνίες και συζητήσεις τα παιδιά έμαθαν για την ανακύκλωση και πως πρέπει να προσέχουμε τι πετάμε και που!

Το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» έκλεισε τις πόρτες του με όμορφες χειροτεχνίες αναμνηστικές και ένα πάρτι με μουσική και χορό και ανανέωσε το ραντεβού του με τα παιδιά για το επόμενο καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Ενισχύονται τα Δημοτικά Ιατρεία με 15 ιατρούς και νοσηλευτές

otavoice

Δ. Σουφλίου: Έναρξη του έργου αποκατάστασης της Γέφυρας Μεσημερίου – Μεγάλου Δερείου

otavoice

Με συνεργασία Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας αποκαθίσταται η Γέφυρα του Μόρνου

otavoice

O δήμος Πύργου στέκεται αρωγός στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές

otavoice

Πόρισμα Εισαγγελίας Βόλου: Δεν μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας

otavoice

Δ.Κορινθίων: Προγραμματική συμφωνία για ανάπλαση της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου

otavoice