OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Καβάλας: Προχωρούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε. Φιλίππων και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού, που βρίσκεται στην περιοχή του Δάτου.

Αυτό το διάστημα τα συνεργεία της ανάδοχου εταιρείας “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.” προχωρούν στην αποξήλωση του συνόλου των υφισταμένων έργων και στην αντικατάσταση τους με νέες μονάδες υποδοχής και προεπεξεργασίας λυμάτων και βοθρολυμάτων.

Μετά το πέρας της πρώτης φάσης των εργασιών, θα γίνει ολοκληρωμένη επέμβαση στις υφιστάμενες βιολογικές δεξαμενές, αποξήλωση του συνόλου του ΗΛΜ εξοπλισμού της υφιστάμενης βιολογικής επεξεργασίας και ολική καθαίρεση της υφιστάμενης δεξαμενής καθίζησης.

Εν συνεχεία, θα κατασκευαστούν δύο όμοιες δεξαμενές με αναερόβιους, ανοξικούς και αερόβιους όγκους, σύμφωνους με τις απαιτήσεις της μεθόδου MBR. Όπου απαιτηθεί, θα συμπληρωθούν, θα επεκταθούν ή θα καταργηθούν δεξαμενές, κανάλια και φρεάτια.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, στην πλήρη λειτουργία του, θα προστεθεί η διεργασία της χημικής αποφωσφόρωσης, η μέθοδος απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία, η επεξεργασία ιλύος με την εγκατάσταση φυγοκεντρικού διαχωριστήρα, με όλα τα παρελκόμενα και η επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για απεριόριστη άρδευση και βιομηχανική χρήση, πλην νερού ψύξης μιας χρήσης.

Τέλος, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος συμψηφισμού και εξοικονόμησης ενέργειας (net metering), ονομαστικής ισχύος 199.47 kWp για εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 15,5%.

Σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση και η ενεργειακή αυτονομία της μονάδας, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε πρώτη φάση 20.000 ισοδύναμους κατοίκους για την περίοδο αιχμής (καλοκαίρι) και αντίστοιχα 30.000 στη δεύτερη φάση.
—————————————————————————————-
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
—————————————————————————————-
Προϋπολογισμός: 8.292.800,00 ευρώ
Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων – Οι αποφάσεις

otavoice

Στο δημαρχείο Γλυφάδας, συναντήθηκαν Ν. Χαρδαλιάς – Γ. Παπανικολάου

otavoice

«Youth Festival»: Γιορτή νεολαίας 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Δ. Ωραιοκάστρου

otavoice

Δήμος Αίγινας: Πρόγραμμα 15ου Aegina Fistiki Fest

otavoice

Σημαντικές παρεμβάσεις από την παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

otavoice

Πρεμιέρα σήμερα στα “ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2024”: Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις

otavoice