OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ζάτουνα Γορτυνίας: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

Τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας με τεκμήρια από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη, αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Δημοκρατίας στη χώρα μας και στα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τριήμερου «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Αρκαδίες», στον τόπο εξορίας του, τη Ζατούνα Γορτυνίας, (30-31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου). Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Έκθεση από την υπεύθυνη Μουσειακού αρχείου του Συλλόγου «οι φίλοι της Μουσικής» Βάλια Βράκα.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης επισημαίνει ότι: Η έκθεση, δεν ήταν μόνο μια παρουσίαση αντικειμένων και τεκμηρίων, αλλά μια αναδρομή στο έργο και τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη. Μια προσφορά στον πολιτισμό μας και μια υπενθύμιση των αξιών που πρέσβευε: την αντίσταση στον κατακτητή, την αγάπη για τη ζωή, την πίστη στην ελευθερία.

Είναι υποχρέωση μας να θυμόμαστε και να τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία, για εμάς και για τις επόμενες γενιές.

Η έκθεση λειτουργεί επίσης ως υπενθύμιση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περιόδους κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας. Η διαρκής φροντίδα για τη δημοκρατία απαιτεί από όλους μας ενεργό συμμετοχή και εγρήγορση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαβρώνονται οι θεσμοί μας ή να αποδυναμώνονται οι αξίες μας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά – παρουσίαση της πορείας του Ψηφιακού – Εικονικού Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας.

Ακολούθησε συναυλιακό πρόγραμμα με τραγούδια του Μίκη από την Χορωδία Ορφέα Τρίπολης με μαέστρο την Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη – Ζάτουνας, το Δήμο Γορτυνίας, το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σικυωνίων: Ο 4ος Κλεισθένειος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών!

otavoice

Γ. Κωνσταντάτος: Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια κάθισα στην καρέκλα του δημάρχου

otavoice

Άμεσα τα αντανακλαστικά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας στην νεροποντή

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Πρεμιέρα με μια «Όμορφη Πόλη Μαγική» για τα Μενάνδρεια 2024”

otavoice

Δ. Πατρέων: Με γιορτή έληξε η θερινή δράση των ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

otavoice

Δ. Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά

otavoice