OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ηγουμενίστας: Ανάπλαση Μαργαριτίου και φωτισμός Κάστρου Πολυνερίου

Ανοίγει ο δρόμος για το έργο ανάπλασης Μαργαριτίου και το φωτισμό του Κάστρου Πολυνερίου. Σημαντική η ανάδειξη του φυσικού τοπίου από δράσεις φοιτητών στο Μόρφι

Στη τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Ηπείρου εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο μιναρέ Μαργαριτίου και στη είσοδο του Κάστρου Μαργαριτίου στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης του έργου: Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Μαργαριτίου. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χαιρετίζει αυτή την εξέλιξη και είναι έτοιμος να υποβάλλει την πρόταση χρηματοδότησης του έργου στο «Πράσινο Ταμείο».
Επίσης, από το ίδιο όργανο εγκρίθηκε η πρόταση για το φωτισμού των τειχών του κάστρου Πολυνερίου.

Ο Δήμος συγχαίρει το Σωματείο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Πολυνερίου για την πρωτοβουλία και δηλώνει οτι θα σταθεί αρωγός την προσπάθειας ολοκλήρωσης αυτού του έργου.

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Erasmus+ «Σχολή των Κοινών» με θέμα «Διερεύνηση του νερού ως κοινού και βασικού πόρου σε διάφορες κλίμακες και χρονικές περιόδους», έγινε καθαρισμός στο μονοπάτι μεταξύ των σπηλαίων Αγίου Αρσενίου και «βάραθρο Στυγός», σε συνεργασία με τη φυσιολατρική κίνηση Βρηλισσός. Σε επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τους Δημάρχους Πάργας και Ηγουμενίτσας αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανάδειξη του μονοπατιού και την ένταξη του σε δίκτυο αναγνωρισμένων μονοπατιών.

Σχετικά Άρθρα

37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Paolo Bettini στη Δυτική Αχαΐα

otavoice

Δ. Χανίων: Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη

otavoice

Π.Κ.Μ: Κλιμάκιο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα στις μυδοκαλλιέργειες

otavoice

Δ. Κουρέτας: Τελείωσε το μάζεμα των ψαριών – Οι δείκτες στα νερά επανέρχονται στα φυσιολογικά

otavoice

Δ.Δίου-Ολύμπου: Εκπαιδευτικό Σχολείο-Ερευνητικό Συνέδριο νέων τεχνολογιών επικοινωνίας

otavoice