OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη Γιάννη Τρεπεκλή στην Ερείκουσα

Στην Ερείκουσα βρέθηκε την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργο Μάμαλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μικρών Νησιών, Σπύρο Αργυρό, όπως και τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη.

Στο νησί του συμπλέγματος των Διαποντίων τούς υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ερείκουσας, Αναστάσιος Αργυρός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Γιώργος Κατέχης μαζί με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ερείκουσας και αρκετοί κάτοικοι του νησιού.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, με τον Περιφερειάρχη να εκφράζει για μία ακόμα φορά τη διάθεσή του να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες των Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο των δυνατότητων και αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τρεπεκλής, η Περιφερειακή Αρχή, έχει ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών της Περιφέρειας, μικρών και μεγάλων, και στο μέτρο του δυνατού η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Διαπόντια Νησιά.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η ΠΙΝ είναι έτοιμη να δημοπρατήσει την απαιτούμενη μελέτη, κόστους 150.000 €, η οποία αφορά στη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου εντός των ορίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, που οδηγεί στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τρεπεκλής, πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας, καθώς η πρόσβαση στο εν λόγω λιμάνι είναι ο μοναδικός τρόπος διασύνδεσης της Κέρκυρας με τα τρία Διαπόντια Νησιά.

Συζητήθηκε ακόμα το θέμα της κατασκευής χώρων άθλησης στην Ερείκουσα, ειδικότερα ενός γηπέδου μπάσκετ, το οποίο προβλεπόταν σε σχετική προγραμματική σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ της ΠΙΝ και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.

Όπως ενημέρωσαν ο Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Υποδομών, η εν λόγω προγραμματική σύμβαση έχει απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τυπικούς λόγους διότι υπογράφηκε σε περίοδο που δεν επιτρεπόταν από τον Νόμο λόγω Εκλογών, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ωστόσο, να ετοιμάζει καινούργια προγραμματική προκειμένου σύντομα να υλοποιηθεί η δημιουργία του γηπέδου μπάσκετ στην Ερείκουσα, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Οι εκπρόσωποι της Ερείκουσας ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες που τον συνόδευαν για το διαρκές ενδιαφέρον τους και την έμπρακτη στήριξή τους στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, με τον Γιάννη Τρεπεκλή να επισημαίνει ότι η ΠΙΝ θα είναι πάντα στο πλευρό των Διαποντίων συνεισφέροντας από κάθε διαθέσιμο κονδύλι για την αναβάθμιση της πυροπροστασίας και της αντιπλημμυρικής θωράκισης των νησιών.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice

Δ. Αθηναίων: Έναρξη Λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Δ.Σαρωνικού: Το ιστορικό παραχώρησης παραλιών στην ΕΤΑΔ

otavoice

37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Paolo Bettini στη Δυτική Αχαΐα

otavoice

Δ. Χανίων: Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη

otavoice