OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Τρικκαίων: UNICEF, AID, REVMA σε δράση στα παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας

Μία σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 στα Παραρτήματα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων στον Πύργο και στο Κηπάκι.

Η δράση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα με σκοπό την πληροφόρηση των ωφελουμένων των Παραρτημάτων καθώς και τα τέκνα αυτών με την παρέμβαση της UNICEF, της AID και της REVMA.

Τα στελέχη των οργανισμών πραγματεύθηκαν θέματα υγείας και πρόληψης, τα οποία προώθησαν μέσω συζήτησης με τους ενήλικες ωφελούμενους και μέσω βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων με τα παιδιά. Στόχος της παρέμβασης ήταν η προαγωγή υγείας των Ρομά με αφορμή την αναγκαιότητα πρόσβασης στο νερό (PAN-i).

Θεματική της δράσης ήταν η ενημέρωση στους βασικούς κανόνες υγιεινής , η σημαντικότητα του προληπτικού ελέγχου στις γυναίκες καθώς και οι εμβολιασμοί σε παιδιά και εφήβους στα πλαίσια της πρόληψης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καρκίνο του μαστού, στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα με σκοπό την κατανόηση και αναγνώριση τους, καθώς και τους βασικούς κανόνες πρόληψης η οποία αφορoύσε εξίσου γυναίκες και άνδρες ωφελούμενους των δομών. Ακολούθησε διάλογος και απαντήθηκαν ερωτήματα των παρευρισκόμενων γυναικών από γενικό ιατρό και τέλος διανεμήθηκαν ατομικά κιτ με βασικά είδη υγιεινής όπου έγινε συμβουλευτική της χρήσης τους.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό της REVMA και της AID διαμόρφωσε εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά Ρομά ώστε να καταστήσουν αντιληπτή τη σημασία του νερού στη ζωή μας. Οι μαθητές Ρομά μέσω της ανάγνωσης παραμυθιού γνώρισαν τον ήρωα «PANI», έμαθαν για τον κύκλο του νερού και τη σημασία του για τη συνέχιση της ζωής και τη διατήρηση της ισορροπίας στο περιβάλλον.

Η χρήση αναπαραστατικών μεθόδων και παντομίμας βοήθησε τους μαθητές να γίνουν ομάδα, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους στη φύση και να κατανοήσουν με απλό τρόπο τόσο τη σημαντικότητα ορθής διαχείρισης του νερού με σεβασμό προς το περιβάλλον όσο και τη σπουδαιότητα υιοθέτησης καλών πρακτικών υγιεινής. Τέλος, οι μαθητές έλαβαν ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στη δράση αντίστοιχο κιτ με βασικά προϊόντα υγιεινής.

Το παρών από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων έδωσε o εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων για άτομα με αναπηρία Βασίλης Τσιούτσιας.

Από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Πουτσιάκας και οι κοινωνιολόγοι κ. Ορφανιώτη και Παπαναστασίου, καθώς και η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας του Δ. Τρικκαίων κ. Β. Ντάκου.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία» 2021-2027.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice

Δ. Αθηναίων: Έναρξη Λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Δ.Σαρωνικού: Το ιστορικό παραχώρησης παραλιών στην ΕΤΑΔ

otavoice

37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Paolo Bettini στη Δυτική Αχαΐα

otavoice

Δ. Χανίων: Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη

otavoice