OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Δίου-Ολύμπου: Εκπαιδευτικό Σχολείο-Ερευνητικό Συνέδριο νέων τεχνολογιών επικοινωνίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Εκπαιδευτικό Σχολείο και Ερευνητικό Συνέδριο «Next Generation Communications (NextGCom 2024)», που διεξήχθη το διάστημα 28-30 Αυγούστου στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες στον χώρο των επικοινωνιών επόμενης γενιάς από Ελλάδα, Ισπανία, ΗΠΑ, Γερμανία, Σερβία, Πορτογαλία, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία και Εσθονία, παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις του τομέα τους στους συμμετέχοντες συνέδρους από Ελλάδα και εξωτερικό.

Μεταξύ των θεματικών που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ήταν η ενσωμάτωση και αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στις επικοινωνίες 5G και 6G, η ανάπτυξη στρατηγικών για καινοτομία, οι διαστημικές και δορυφορικές επικοινωνίες νέας γενιάς, η προτυποποίηση των επικοινωνιών 6G, οι βέλτιστες πρακτικές στην έρευνα και τη βιωσιμότητα σχετικά με τις επικοινωνίες 6G, ο σχεδιασμός αρχιτεκτονικών δικτύων επόμενης γενιάς και η διαχείριση ρομποτικών συστημάτων.

Επιπλέον οι σύνεδροι παρουσίασαν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε ειδική συνεδρία και συμμετείχαν στο Panel με τίτλο «Research proposal building & Dissemination of project results». Οι σύνεδροι είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο φαράγγι του Ενιπέα και στις ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Προσκεκλημένοι στην τελετή έναρξης της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Νικόλαος Τζόλλας και εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κυρία Σοφία Ζουρζούρα.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την one6G Association, το IEEE Communication Greece Chapter, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας και την εταιρία Z-RED L.P, με τη ευγενική χορηγία της Huawei Technologies και την υποστήριξη του Δήμου Δίου-Ολύμπου, συντόνισαν η κυρία Xueli An (Huawei Technologies) και οι καθηγητές κ. κ. Περικλής Χατζημίσιος και Αθανάσιος Ιωσηφίδης (Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας).

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο σύνδεσμο https://nextgcom.iee.ihu.gr

Σχετικά Άρθρα

Επίτιμη δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

otavoice

Αυτοψία Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Θέρμου

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice

Δ. Αθηναίων: Έναρξη Λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Δ.Σαρωνικού: Το ιστορικό παραχώρησης παραλιών στην ΕΤΑΔ

otavoice

37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice