OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Paolo Bettini στη Δυτική Αχαΐα

Τιμήθηκε από το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο: Ο Paolo Betini πρεσβεύει τις αξίες του Ολυμπισμού

Ο Paolo Bettini, που φέτος κλείνει τα 50 του χρόνια και μαζί γιορτάζει τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, κάνει ποδηλατική πορεία στην Ελλάδα. Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024, έφθασε στην Κάτω Αχαΐα, όπου τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Ο κ. Αλεξόπουλος, υποδέχθηκε τον σπουδαίο αθλητή με θέρμη στο Δημαρχείο, μαζί με Αντιδημάρχους, εκφράζοντας ικανοποίησή του για την επίσκεψη ενός από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία της ποδηλασίας. «Η Δυτική Αχαΐα καλωσορίζει έναν άνθρωπο σύμβολο που μέσα από την αθλητική του διαδρομή εμπνέει σε παιδιά και εφήβους, υγιή πρότυπα συμπεριφοράς. Ο Paolo Betini πρεσβεύει τις αξίες του Ολυμπισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα και το πνεύμα του αθλητισμού», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος προσθέτοντας ότι ο Ολυμπισμός συνδέει τον αθλητισμό με την παιδεία και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά του ο Paolo Betini ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Παρόντες, επίσης, ήταν o Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Βασίλης Διαμαντόπουλος και η Πρέσβειρα επί τιμή στην Τοσκάνη της Ιταλίας Elena Konstantos.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Battini έχει  71 νίκες ως επαγγελματίας ποδηλάτης αγωνιζόμενος από το 1997 έως το 2008. Εκτός από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, ο Μπετίνι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και του 2007, καθώς και πλήθος άλλους σημαντικούς διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Επίτιμη δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

otavoice

Αυτοψία Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Θέρμου

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice

Δ. Αθηναίων: Έναρξη Λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice

Δ.Σαρωνικού: Το ιστορικό παραχώρησης παραλιών στην ΕΤΑΔ

otavoice

37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice