OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Αγρινίου τιμά τον Πυθαγόρα

Με δύο συναυλίες στην πλατεία Δημοκρατίας και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών ο Δήμος Αγρινίου τιμά τον σπουδαίο Αγρινιώτη στιχουργό,  σεναριογράφο και θεατρικό συγγραφέα Πυθαγόρα Παπασταματίου.

Ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών του 20 ου αιώνα υπέγραφε ήδη από το Γυμνάσιο με το μικρό του όνομα. Έμελλε να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων με τραγούδια όπως : «Αγριολούλουδο», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Πίσω από τις καλαμιές», «Όταν μια γυναίκα πίνει», «Θα σε θυμάμαι», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Άσπρα θα φορέσω», «Ο Σταμούλης ο λοχίας», «Κυρά Γιώργαινα», «Επιπόλαιος», «Δεν υπάρχει ευτυχία», «Είναι μικρός ο κόσμος Μάρω», «Αποκλείεται», «Έρωτα μου ανεπανάληπτε» κ.α.

Πολύπλευρο ταλέντο και έντονη προσωπικότητα έγραψε δεκάδες τραγούδια, που αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Κατσαρό, Βασίλη Βασιλειάδη, Απόστολο Καλδάρα, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου η αγαπημένη Λίνα Νικολακοπούλου θα φωτίσει την προσωπικότητα του Πυθαγόρα πλαισιώνοντας σπουδαίους καλλιτέχνες.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος παρέα με  τους αγαπημένους ερμηνευτές Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου και Ελεάνα Παπαϊωάννου και τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας θα μας ταξιδέψουν σε μια εορταστική μουσική περιπλάνηση στις μεγαλύτερες επιτυχίες του στιχουργού Πυθαγόρα. Μουσική Επιμέλεια :Χρήστος Νικολόπουλος.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου συνεχίζουν ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης με τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας παρέα με την αγαπημένη Γλυκερία και τον Κώστα Καραφώτη.
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Παγιάτης.

Οι συναυλίες θα γίνουν στη πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Η Μαρία Μενούνος πρέσβειρα της Περιφέρειας Αττικής στην Αμερική

otavoice

Δ. Παπάγου-Χολαργού: Συγκεντρώνουμε Σχολικά Είδη για τα Παιδιά που χρειάζονται τη Στήριξή μας

otavoice

Το μέλλον της αυτοματοποιημένης κινητικότητας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

otavoice

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

otavoice

Λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του οικισμού Πλάκας Κερατέας με νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

otavoice

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Γαζίου

otavoice