OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να αποσυρθεί από τμήματα του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ένα εγκεκριμένο από το Ισραήλ πλαίσιο για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων, που έχει στόχο να μικρύνει τις διαφορές μεταξύ των πλευρών, περιλαμβάνει την απόσυρση των IDF από πυκνοκατοικημένες περιοχές κατά μήκος του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει τις δυνάμεις του ανεπτυγμένες στο συνοριακό τμήμα Γάζας-Αιγύπτου.

«Η ίδια η συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για τη γεφύρωση των διαφορών με την οποία ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε, περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων από όλες τις πυκνοκατοικημένες περιοχές κι αυτό περιλαμβάνει τις περιοχές κατά μήκος και δίπλα στον διάδρομο της Φιλαδέλφειας», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. «Αυτή είναι η πρόταση στην οποία είχε συμφωνήσει το Ισραήλ».

Η δολοφονία από τη Χαμάς των έξι ομήρων που βρέθηκαν νεκροί την Κυριακή από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των υπολοίπων αιχμαλώτων, ανακοίνωσε επίσης Λευκός Οίκος.

«Ασφαλώς, αυτά που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί (συμφωνία) όσο το δυνατόν γρηγορότερα» είπε ο Τζον Κίρμπι. Πρόσθεσε ότι η Χαμάς ευθύνεται για τους θανάτους των ομήρων.

«Παραμένουμε σε διαβουλεύσεις με το Κατάρ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ και, φυσικά, το Κατάρ και η Αίγυπτος είναι σε επαφή με τη Χαμάς», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε την Δευτέρα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρέπει να κάνει περισσότερα για να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ ζήτησε επίσης σήμερα από όλες τις πλευρές να επιδείξουν «ευελιξία» για να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία. «Απομένουν δεκάδες όμηροι στη Γάζα, που περιμένουν πάντα μια συμφωνία για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Είναι καιρός να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία. Ο ισραηλινός πληθυσμός δεν μπορεί να περιμένει περισσότερο. Ο παλαιστινιακός πληθυσμός, που υποφέρει επίσης από τις τρομερές συνέπειες αυτού του πολέμου, δεν μπορεί να περιμένει περισσότερο. Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει περισσότερο», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Νετανιάχου: Επέμενε σε σκληρή στάση με παρουσία στρατού στον διάδρομο της Φιλαδέλφειας

Αμετακίνητος στη σκληρή στάση του εμφανιζόταν μέχρι τώρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παρά τις μαζικές διαδηλώσεις για ένα ακόμη 24ωρο με αίτημα την παραίτησή του και την επιστροφή των ομήρων. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε διάγγελμά του επέμεινε στον έλεγχο του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου, ενώ οι ΗΠΑ δια μέσω Μπάιντεν αλλά και ανώνυμων πηγών δηλώνουν ανοιχτά πως ο Νετανιάχου δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις για λύση.

Πηγή: Times of Israel

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΣΟΚ, εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, στο Ζάππειο

otavoice

Τριήμερο πένθος στην Ουκρανία για το χτύπημα της Ρωσίας στην Πολτάβα – Αυξάνονται τα θύματα

otavoice

Ομέρ Τσελίκ: Σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στους BRICS

otavoice

Ανάβουν τα φώτα της 88ης ΔΕΘ – Τιμώμενη Χώρα η Γερμανία

otavoice

Νέα εξέταση αίματος προβλέπει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου στα επόμενα 30 χρόνια

otavoice

Αδύνατη η ρυμούλκηση του “Sounion”- Αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις

otavoice