OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«2ο STEREA STELLAR NIGHTS» – Βραδιές αστροφυσικής και παρατήρησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Sterea Stellar nights -Βραδιές αστροφυσικής και παρατήρησης στους Κήπους Αλιάρτου.

Το Φεστιβάλ ήταν μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Οι δράσεις και οι διαλέξεις της πρώτης ημέρας, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την διάλεξη του Δρ. Αντώνη Αντωνίου: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ -ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ και συνεχίστηκε με την Διάλεξη του Τάκη Θεοδοσίου : ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ . Στο τέλος, της βραδιάς ο Πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας κ. Σταύρος Λέτης παρέθεσε ομιλία με τίτλο ΗΛΙΟΣ- ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Παράλληλα, στον χώρο διεξαγωγής του δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε έκθεση Μετεωριτών από το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών ενώ και το κινητό Πλανητάριο λειτούργησε κανονικά.

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ έλαβε χώρα στους Κήπους Αλιάρτου. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Φάνης Σμάνης :ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ. Οι διαλέξεις συνεχίστηκαν από τον κ. Λάππα πρόεδρο του τμήματος Αεροδιαστημικής.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Παύλο Καστανά και το Astronio Bar Quiz. Μάλιστα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στα παιχνίδια ερωτωαπαντήσεων. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει τον ουρανό με τα τηλεσκόπια που τοποθετήθηκαν στον χώρο από τους συλλόγους ερασιτεχνικής Αστρονομίας Εύβοιας και Βοιωτίας. Στους Κήπους Αλιάρτου βρισκόταν και το κινητό πλανητάριο που υποδεχόταν μικρούς και μεγάλους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, και Ψηφιακής διακυβέρνησης κ Κ. Βαρδακώστας δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πραγματοποίηση του 2ο Sterea Stellar Nights. Ένα Φεστιβάλ που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Αστροφυσική και την Αστρονομία καθώς και πόλο έλξης για τις νεότερες γενιές προς τις θετικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες του διαστήματος!».

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη των εκδηλώσεων για τη “Ναυτική Εβδομάδα 2024” στην Καλαμάτα

otavoice

Μήνυση Κουρέτα σε Μπέο για απειλή, δυσφήμιση και εξύβριση

otavoice

Αρχίζουν οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας στο λιμάνι του Ναυπλίου

otavoice

Υπεγράφη η σύμβαση με τον Ιατρό Εργασίας στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

otavoice

Π.Ι.Ν: Ανάθεση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του υδρογραφικού δικτύου της Π.Ε. Ζακύνθου

otavoice

Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Βριλησσίων

otavoice