OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Με όλα τα παιδιά δεκτά, ξεκίνησαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζοντας να εφαρμόζει πολιτικές στήριξης της οικογένειας υποδέχτηκε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στους τρεις Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του, όλα τα παιδιά (210 συνολικά εκ των οποίων τα 65 βρέφη) που οι οικογένειές τους είχαν κάνει σχετική αίτηση το καλοκαίρι.

Η πρώτη ημέρα ήταν γνωριμίας καθώς οι νέοι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για τη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ενώ τα παιδιά άρχισαν να εγκλιματίζονται στους χώρους όπου φέτος θα παίξουν και θα δραστηριοποιηθούν.

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν σειρά έργων αναβάθμισης των υποδομών, με κορυφαίο ασφαλώς αυτό της Πυρασφάλειας στους δύο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Πεύκης, ύψους 243.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης έδωσε το «παρών» και στις τρεις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γονείς και να καλωσορίσει τα παιδιά.

Αφού ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά υπογράμμισε:

«Είμαι υπερήφανος που ανοίγουμε νέα βρεφικά τμήματα στην Πεύκη και την ίδια στιγμή κάνουμε δεκτές όλες τις αιτήσεις. Ήταν κάτι που επιθυμούσαμε να εφαρμόσουμε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση και το καταφέραμε».

Αναφερόμενος στα έργα που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ο Μάριος Ψυχάλης στάθηκε σε αυτό της Πυρασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι «Επενδύουμε στην ασφάλεια των παιδιών μας, φροντίζοντας να βελτιώνουμε τις δομές μας. Η ασφάλεια των παιδιών είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Θυμίζω ότι από την αρχή του έτους το σχολικό λεωφορείο έχει διαμορφωθεί ειδικά για την ασφάλεια των παιδιών, με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ακόμα μία ενέργεια με κοινωνικό «πρόσημο», αυτή της μείωσης των τροφείων κατά 10% από την αρχή του έτους. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να γίνει η πρόσληψη 11 επιπλέον εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ενώ προανήγγειλε και τη λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης.

Ευχαρίστησε τον σύμβουλό του για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και πρώην αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μπόλλα, για τη σημαντική προσφορά του χαρακτηρίζοντάς τον «πολύτιμο συνεργάτη», τη διευθύντρια των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Σταυρούλα Βαρδάκου και όλο το προσωπικό.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θα είναι δίπλα σας σε καθημερινή βάση και θα σας στηρίζει! Θέλω να βλέπω χαμόγελα στα πρόσωπά σας και στα πρόσωπα των παιδιών. Σύντομα θα προσφέρουμε ένα συμβολικό δώρο -ρουχισμό- για τα παιδιά που κάνουν την πρώτη τους εγγραφή. Είναι ένα δώρο για ένα όμορφο ξεκίνημα για τα παιδιά» κατέληξε στην ομιλία του ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Μπόλλας αναφερόμενος στο θέμα τόνισε:

«Το ζωτικής σημασίας έργο της Πυρασφάλειας που ολοκληρώθηκε μέσα στο καλοκαίρι αξίας 243.000 ευρώ κατέστησε τους Παιδικούς Σταθμούς ικανούς σε όλες τις προδιαγραφές κατά τύπο και ουσία, ώστε να μετατραπούν και σε βρεφικούς, πράγμα το οποίο δημιουργεί τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε όλα τα βρέφη των οποίων οι γονείς έκαναν τη σχετική αίτηση.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η δημοτική Αρχή του Μάριου Ψυχάλη οδηγεί και εντάσσει τον Δήμο μας, εντονότερα από οποιαδήποτε προηγούμενη δημοτική Αρχή, στον Δήμο Πρόνοιας, Μέριμνας και Κοινωνικής Προσφοράς, στον οποίο οι δημότες και οι κάτοικοί του, θα απολαμβάνουν πλήρως σε ανταπόδοση τα χρήματα που έμμεσα ή άμεσα πληρώνουν για αυτόν».

Τέλος σημειώνεται ότι:

• Από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών θα παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής Orff.
• Μία φορά την εβδομάδα, όπως από χρόνια γίνεται, ο παιδίατρος Σ. Ντούβλης βρίσκεται σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
• Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεργάζονται με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Β΄Τομέα και του Γενικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», πρόγραμμα το οποίο είχε αρχίσει από το 2023, επί της προηγούμενης δημοτικής Αρχής του κ. Τάσου Μαυρίδη. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υπάρχει διαρκής υποστήριξη των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Σχολικό bazaar από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με την Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μ. Δαβίου

otavoice

Φ. Σπανός: «Αφήστε τα παιδιά μας έξω από εσωκομματικές μικροστοχεύσεις»

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Δημιουργείται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Σύμβαση για αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης της Δαμάστας

otavoice

Η Αμφικτυονία “Επειών Γη” στο Βατικανό

otavoice