OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Κορινθίων: Κάθε μέρα μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις παντού

Ο Δήμος Κορινθίων δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην βελτίωση της δημόσιας εικόνας της πόλης. Αυτό άλλωστε είναι και το πρώτο που ζητά ένας δημότης από την αυτοδιοίκηση.

Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Γιάννης Καρασάββας, με την πολύτιμη βοήθεια όλων των συνεργείων και των εργαζομένων στην αυτεπιστασία του δήμου είναι κάθε μέρα έξω, από άκρου εις άκρον του Δήμου και με δράσεις κάθε μορφής βελτιώνει την εικόνα της.
Ειδικότερα:

Στην Πλατεία Ηλιοπούλου, στον Συνοικισμό: Πλύθηκε όλη η πλατεία, βάφτηκαν τα παρτέρια και μπήκαν καινούργια παγκάκια. Η πλατεία άλλαξε όψη και την χαίρονται πια όλοι οι δημότες και πάνω από 200 παιδιά κάθε βράδυ για να παίξουν

Στο μικρό παρκάκι, στην περιοχή Όαση: Ξηλώθηκαν όλες οι παλιές και σάπιες υποδομές. Η ξύλινη χαλασμένη, σάπια περίφραξη και τα χαλασμένα παγκάκια. Αντικαταστάθηκαν με καινούργια παγκάκια. Ακόμα σοβατίστηκαν και βάφτηκαν οι χώροι φύτευσης λουλουδιών και πρασίνου. Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει σχεδόν σε όλα τα μικρά πάρκα της πόλης, τα λεγόμενα «πάρκα τσέπης».

Στο παραλιακό μέτωπο στα Καλάμια (πεζόδρομος, πριν την πεζογέφυρα): Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, εκεί που χειμώνα καλοκαίρι άνθρωποι κάθε ηλικίας στέκονται και απολαμβάνουν τον Κορινθιακό, ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του.

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις με επιδιορθώσεις σε σημεία που η θάλασσα είχε «φάει» τις υποδομές. Σοβατίστηκαν και βάφτηκαν τα τσιμεντένια κρηπιδώματα, βάφτηκαν από την αρχή τα σημεία που είχαν γίνει γκράφιτι στην πεζογέφυρα.

Κάτω από τον Άγιο Νικόλαο: Σε ένα ακόμα υπέροχο σημείο, που συγκεντρώνει εκατοντάδες Κορίνθιους για τον πρωινό καφέ τους, ή για το μεσημεριανό τους, ή απλώς για την απογευματινή και βραδινή βόλτα τους, η εγκατάλειψη ήταν ορατή σε όλους. Παρεμβήκαμε και επιδιορθώσαμε όλες τις ατέλειες, καθαρίσαμε τον χώρο και τον παραδώσαμε στους δημότες μας.

Πέραν από τις παραπάνω μεγάλες δράσεις των τελευταίων ημερών, η υπηρεσία Καθημερινότητας παρεμβαίνει, όπως λέει και ο τίτλος της, κάθε μέρα, παντού σε ό,τι μικρό ή μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζει ο Δήμος, από τον Κόρφο μέχρι τον Άσσο. Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια, όπου με αυτεπιστασία έχουν κατασκευαστεί δεκάδες χιλιόμετρα πεζοδρομίων, στον Αγιώργη, το Συνοικισμό, την Καλλιθέα, το κέντρο της Κορίνθου, αλλά και τα χωριά.

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Καρασάββας καλεί τους δημότες να σεβαστούν τον δημόσιο χωρο και να μην προβαίνουν σε καταστροφές, οι οποίες κοστίζουν όχι μόνο στην εικόνα της πόλης αλλά και σε χρήματα.

Ακόμα ευχαριστεί τους εργαζόμενους για την σκληρή δουλειά που γίνεται από αυτούς, ακόμα και πέραν του ωραρίου, όπως έγινε πρόσφατα, όταν μετά τα μεσάνυχτα συνεργείο έκανε διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα σε διάφορα σημεία.

Σχετικά Άρθρα

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice

2η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Κιλελέρ

otavoice