OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ρόδου: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ, μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε από τον νομικό σύμβουλο του οργανισμού κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου και ψηφίστηκε από τα μέλη το νέο του καταστατικό.

Στη γενική συνέλευση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΕΞΡ Γιάννης Παπαβασιλείου και στελέχη της διοίκησης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ, Παναγιώτης Τοκούζης, αντιδήμαρχοι, ο κ. Θανάσης Στάμος και η κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά που ως μέλη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο, διευρυμένο καταστατικό του ΠΡΟΤΟΥΡ προβλέπει να ενταχθούν στη γενική συνέλευση το Σωματείο Εστιατόρων, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, το Καζίνο, η Νέα Μαρίνα και άλλοι φορείς.

«Όλοι οι κλάδοι που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και κυρίως όσοι είχαν αποχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια, καλό είναι να αποτελούν μέρος της νέας Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού», δήλωσε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης επισημαίνοντας την ανάγκη της διεύρυνσης του καταστατικού του.
Τόνισε δε ότι η συνεργασία έχει συμβάλει στην τουριστική επιτυχία της Ρόδου, στην απόλυτα επιτυχή ανταπόκριση του προορισμού και των επιχειρήσεων στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης. Το γεγονός αυτό, όπως είπε, συνέβαλε στην αύξηση της εμπιστοσύνης απέναντι στον προορισμό και στην άνοδο των τουριστικών ροών.

«Την αύξηση αφίξεων που σημειώνει η Ρόδος τα τελευταία χρόνια, δεν τη συναντήσαμε σε κανένα άλλο προορισμό στην μετά covid εποχή», τόνισε ο κ. Κολιάδης και πρόσθεσε πώς: «Είναι σημαντικό πέρα από τους στόχους που θα θέσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ, να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για τη δύσκολη στιγμή. Και ευτυχώς αυτό αποδεικνύεται συνεχώς.

Η άμεση ανταπόκριση όλων όποτε παρουσιάζεται κάποια ανάγκη, μας δίνει τη σιγουριά πώς ό,τι και αν συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Η Ρόδος δεν είναι ένας προορισμός που προσφέρει μόνο ήλιο, θάλασσα και καλά ξενοδοχεία. Πρέπει να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν». Ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε επίσης στην επιμήκυνση της διάρκειας της σεζόν.

Στην πορεία της σεζόν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΠΡΟΤΟΥΡ. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Η σεζόν εξελίσσεται ομαλά και διανύει μία σταθερά ανοδική πορεία. Η αύξηση των αφίξεων κυμαίνεται στο 15% και όπως όλα δείχνουν, έχουμε μπροστά μας τον καλύτερο Οκτώβριο όλων των εποχών. Όλες οι παραδοσιακές αγορές κινούνται ανοδικά.

Σε ό,τι αφορά στα έσοδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αυξήθηκαν γύρω στο 12%. Δεν μπορούμε ωστόσο να ελέγξουμε ακόμη που έχουν διοχετευθεί και σε ποια κατηγορία επιχειρήσεων έχει επωφεληθεί από την αύξηση αυτή. Στα ξενοδοχεία πάντως η αύξηση των εσόδων δεν υπερβαίνει το 8%».

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαβασιλείου, οι μεγάλες συμφωνίες για την επόμενη τουριστική περίοδο έχουν ήδη κλείσει. Υπάρχει ζήτηση μεγάλη, γι΄αυτό και πιστεύεται ότι και η επόμενη σεζόν θα είναι καλή.
«Οι πελάτες μας αξιολογούν θετικά την περσινή επιτυχημένη διαχείριση της πυρκαγιάς το 2023. Μας το αναφέρουν συνέχεια και σε μεγάλο ποσοστό η μεγάλη αύξηση των αφίξεων, οφείλεται στην άψογη διαχείριση της περσινής κρίσης που βιώσαμε στο νησί μας», δήλωσε ο κ. Παπαβασιλείου και πρόσθεσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της ΕΞΡ, είναι να ανοίξει η αγορά της Ασίας η οποία παρουσιάζει πολλές δυνατότητες.

Ο πρόεδρος της ΕΞΡ αναφέρθηκε και στην άρνηση της ΔΕΥΑΡ να χορηγήσει άδεια για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου στη Νότια Ρόδο σημειώνοντας τα εξής: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η ΔΕΥΑΡ καλείται να διαχειριστεί προβλήματα προηγουμένων ετών και δεν έχει καταφέρει να εκσυγχρονιστεί στον αναγκαίο βαθμό έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες ποσότητες νερού. Παρόλα αυτά, αν η ΔΕΥΑΡ δε είναι σε θέση να δώσει νερό, θα πρέπει να δίνει την άδεια στον κάθε επενδυτή να βρίσκει το νερό, να το επεξεργάζεται και να το διαθέτει στους πελάτες του. Αν δεν μπορεί η ΔΕΥΑΡ θα πρέπει ο κάθε ξενοδόχος να βρίσκει την ενδιάμεση λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το έργο της υδροδότησης της Νότιας Ρόδου πρέπει να προχωρήσει. Δεν πρόκειται για ένα μόνο ξενοδοχείο. Και άλλες επενδύσεις θα χρειαστεί ενδεχομένως να γίνουν στο μέλλον. Ταυτόχρονα και τα υπάρχοντα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο με την ποιότητα όσο και με την ποσότητα του νερού».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice

2η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Κιλελέρ

otavoice