OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας- Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά

Με αίτημα την άρση συγχωνεύσεων τμημάτων και τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδειας, οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας).

Η διαμαρτυρία έγινε κατά των συγχωνεύσεων/καταργήσεων τμημάτων, κατευθύνσεων, τομέων και ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα και με αίτημα τη συνάντησή αντιπροσωπείας τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Εντελώς αναίτια οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά στους συγκεντρωμένους, ανάμεσά τους και παιδιά, που διαμαρτύρονται για τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών μέσα από τις συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων που προωθεί το υπουργείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα συγχωνεύονται ή και καταργούνται, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και μη συμπεριλαμβάνοντας μαθητές/τριες που έχουν παραπεμφθεί στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Καταργούνται τμήματα ακόμα και κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, παρότι ήδη συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό μαθητών/τριών και αναμένονται και οι εγγραφές των μετεξεταστέων και ταυτόχρονα δίνονται προφορικές οδηγίες για αντιπαιδαγωγικές μετακινήσεις μαθητών/τριών σε άλλα σχολεία», καταγγέλλουν οι Ομοσπονδίες.

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Όπως τονίζουν, «πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που σε συνδυασμό με τις ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, τους/τις εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές σε διάφορες περιοχές της χώρας, τους πενιχρούς μισθούς των 776 ευρώ των νεοδιόριστων, τις συνεχείς διώξεις, την αύξηση της γραφειοκρατίας και την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών αποσυνθέτουν το δημόσιο σχολείο σε βάρος των παιδιών μας»

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης

otavoice

Θρίλερ με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, που απειλείται με «βραχυκύκλωμα»

otavoice

Τουρκία: Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου – Αλ Σίσι και Ερντογάν υπέγραψαν 17 συμφωνίες

otavoice

Τζ. Μελόνι προς υπ. Πολιτισμού: Γράφουμε ιστορία, δεν επιτρέπουμε λάθη

otavoice

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ

otavoice

Έναν χρόνο μετά η Θεσσαλία μετρά τις πληγές της…

otavoice