OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ηπείρου: “ΕΣΠΑ on the road”

Ξεκίνησαν οι ενημερωτικές Εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πρωτοβουλίας Europe in my Region #EUinmyRegion, που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ και θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της Ηπείρου, όπου έχουν υλοποιηθεί έργα με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτος σταθμός η Πρέβεζα, όπου το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024 πολίτες όλων των ηλικιών θα γνωρίσουν το Μεγάλο Θέατρο Νικόπολης, μέσα από κυνήγι κρυμμένου θησαυρού / ξενάγηση, ενώ θα ακολουθήσει παρατήρηση άστρων.

Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις «μεταφέρονται» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Ξεκινώντας από τα Πράμαντα και με ενδιάμεση στάση τη διασταύρωση Σκλίβανη – Πηγάδια, κάθε λάτρης της μοτοσικλέτας, θα γνωρίσει το νέο δρόμο Πηγάδια-Τέροβο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • ΠΡΕΒΕΖΑ

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024, Μεγάλο Θέατρο Νικόπολης

18:00: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού / ξενάγηση. Mε την συνδρομή Αρχαιολόγων, μικροί και μεγάλοι μπορούν να εξερευνήσουν, διασκεδάζοντας, τα μυστικά του Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης και να γνωρίσουν τις παρεμβάσεις που γίνονται για την προστασία και ανάδειξή του, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την KALLIERGON syn Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

20:00: Παρατήρηση άστρων. Ειδικά τηλεσκόπια τοποθετημένα στο Μεγάλο Θέατρο, δίνουν την δυνατότητα παρατήρησης του έναστρου ουρανού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Αστρολάβος / Παράρτημα Άρτας.

* Επισημαίνεται ότι στις 17:30 θα διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα της Εθνικής Οδού όπου θα διεξαχθεί ο Αγώνας Δρόμου των Εν Νικοπόλεια Ακτίων και θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία αμέσως μετά τον τερματισμό των δρομέων. Συνεπώς οι συμμετέχοντες καλούνται να βρίσκονται στο Αρχαίο Θέατρο πριν τις 17:30 ώστε αφενός να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους και αφετέρου να διευκολυνθεί το έργο της Τροχαίας Πρέβεζας.

* Για τη μετακίνηση των πολιτών στο Μεγάλο Θέατρο της Νικόπολης διατίθεται από την Π.Ε. Πρέβεζας λεωφορείο, που θα αναχωρήσει από την πλατεία Ανδρούτσου στις 17:00. (Στοιχεία επικοινωνίας: 2682360200 – Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη)

  • ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024 Διαδρομή Πηγάδια – Τέροβο

12:00: Κατάβαση μοτοσυκλέτας. Τα μέλη της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ) και κάθε λάτρης της μοτοσυκλέτας, με αφετηρία τα Πράμαντα – σημείο 5 βρύσες (12:00) και ενδιάμεσο σταθμό τη διασταύρωση Σκλίβανη – Πηγάδια (13:00), διασχίζουν μαζί τον δρόμο Πηγάδια – Τέροβο. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα στον αύλειο χώρο του καφενείου των Πεστών, από τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη.
Σημείο συνάντησης: Πράμαντα (σημείο 5 βρύσες), ώρα 12:00.

Ενδιάμεσος σταθμός: διασταύρωση Σκλίβανη – Πηγάδια, ώρα 13:00

Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν αναμνηστικά δώρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Μαλεβιζίου: Οι μελέτες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης εργασίας

otavoice

Τι απάντησε στο OTAVOICE ο Φ. Σπανός για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

otavoice

ΚΑΛΛΑΣ- ΒΕΜΠΟ: Μία φανταστική συνάντηση στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης

otavoice

Μ.Μιτζικός: Μοχλός ανάπτυξης το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος στην Ν. Αγχίαλο

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα της διάνοιξης της οδού Ιπποδρομίου

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Αποκατάστασης βατότητας οδού στην Δ.Κ. Δήμητρας

otavoice