OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας: «Κάνουμε τα σχολεία μας πιο ασφαλή, πιο λειτουργικά και πιο φιλικά»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και εξωραϊσμού σε όλα τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την προσεχή Τετάρτη.

«Η βελτίωση της καθημερινότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, και των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, είναι στρατηγική επιλογή μας. Από την αρχή του καλοκαιριού τα συνεργεία μας, υπό το συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας, Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, εκτελούν εντατικά συντηρήσεις, καθαρισμούς και εξωραϊσμούς στα σχολικά κτίρια της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δυτική Αχαΐα, ώστε να υποδεχθούν παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για τη νέα χρονιά» ανέφερε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος και πρόσθεσε: «Έχουμε επίγνωση ότι τα προβλήματα είναι πολλά και χρόνια. Όμως είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε σχέδιο και εργαζόμαστε σκληρά. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τη Σχολική Επιτροπή, αξιολογούμε συνεχώς τις τρέχουσες συνθήκες, και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα, ώστε να κάνουμε τα σχολεία μας πιο ευπρεπισμένα, πιο ασφαλή, πιο λειτουργικά και πιο φιλικά».

Οι τεχνικές παρεμβάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, περιφράξεις, αλλαγή τζαμιών, ελαιχρωματισμούς, επισκευές σε πόρτες, παράθυρα, σκεπές και παιδικές χαρές, τοποθέτηση ράμπας ΑμΕΑ, κλπ. Επίσης γίνονται καθαρισμοί του περιβάλλοντα χώρου των σχολείων για την απομάκρυνση σκουπιδιών, μπαζών, χόρτων, καλαμιών, κλπ. Επιπλέον, γίνεται και προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής, όπως φωτοτυπικό μηχάνημα σε δύο (2) σχολεία, και εξοπλισμό νηπιαγωγείου με κρεβατάκια, φουρνάκι και κουζίνα.

«Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται συντονισμένα προκειμένου οι σχολικές μας μονάδες να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

otavoice

Συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι που οργανώνει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

otavoice

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλέπας

otavoice

Δ ΒΒΒ – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες: “Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας”

otavoice

Απόφαση του Δ.Σ. Λαυρεωτικής για την προστασία περιουσιών στην περιοχή της Κερατέα

otavoice

Ο Δήμος Πύργου στη 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

otavoice