OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης για να υποδεχτούν τους μαθητές

Ιωάννης Ντούμος: Στηρίζουμε το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας & την καθημερινότητα των μαθητών μας

Με γνώμονα την ασφάλεια και τη λειτουργική επάρκεια των σχολείων, υλικοτεχνικές παρεμβάσεις σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε όλες τις δημοτικές ενότητες, υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού από τον Δήμο Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως  εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές κ.ά.

Τις παρεμβάσεις συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού & Δημοτικού Ωδείου – Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Κοκαβίδης σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία, την υπηρεσία καθαριότητας, με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κος Κοκαβίδης: «Έγκαιρα μεριμνήσαμε για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων των σχολείων, την καθαριότητα, τις απολυμάνσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των διδακτηρίων. Τα σχολεία μας είναι έτοιμα και ασφαλή να υποδεχτούν τους μαθητές. Με εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε στην εύρυθμη καθημερινότητα των σχολείων μας, για τα οποία συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους».

Επιπλέον, οι καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι αναμένεται να είναι έγκαιρα στις θέσεις τους, ενώ υλοποιήθηκαν και θα επαναληφθούν οι εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης, μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, όπως η συντήρηση των καυστήρων.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Κώστα Τσιουκάνη, συνεχίζονται εντατικά κλαδεύσεις των δέντρων και καθαρισμός χόρτων στις αυλές. Βαρύτητα δίνεται και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος:

«Παράλληλα με τις ευχές μας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για καλή σχολική χρονιά, στο πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, ο Δήμος Κατερίνης στηρίζοντας έμπρακτα το έργο των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και την καθημερινότητα εκπαιδευτικών και μαθητών, προετοιμάστηκε από το καλοκαίρι ώστε να είναι έτοιμες και λειτουργικές οι σχολικές μονάδες. Οι υπηρεσίες μας και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπου κρίνονται απαραίτητες».

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

otavoice

Συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι που οργανώνει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

otavoice

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλέπας

otavoice

Δ ΒΒΒ – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες: “Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας”

otavoice

Απόφαση του Δ.Σ. Λαυρεωτικής για την προστασία περιουσιών στην περιοχή της Κερατέα

otavoice

Ο Δήμος Πύργου στη 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

otavoice