OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεσανατολικό: Αποχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις από τη Τζενίν, μετά από δέκα ημέρες ταραχών

Την ώρα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρότρυνε για ακόμη μια φορά χθες Πέμπτη το Ισραήλ και τη Χαμάς να οριστικοποιήσουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. έγινε γνωστό ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τον καταυλισμό προσφύγων που βρίσκεται εκεί. έπειτα από ένα δεκαήμερο επεισόδιο «βίαιης επίθεσης». Την είδηση αυτή μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA.

Είκοσι ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη και τον καταυλισμό, επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αφήσει πίσω τους σοβαρές ζημιές στις υποδομές της πόλης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Ισραήλ ότι μεταφέρει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τη βίαιη καταστροφή και την ερήμωση που έχει προκαλέσει στη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενο την κατάσταση στις πόλεις Τζενίν και Τουλκάρεμ, όπως και στους καταυλισμούς προσφύγων που βρίσκονται εκεί.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις φονικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συνεργασία με το Κατάρ και την Αίγυπτο, οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο, αποπειρώνται τους τελευταίους μήνες μεσολάβηση για να πειστούν τα αντιμαχόμενα μέρη να κλείσουν συμφωνία, σχεδόν 11 μήνες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου. Μάταια ως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
(AP Photo/Majdi Mohammed)

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Συνάντηση Αλ. Αθανασίου με τον Υφ.Εσωτερικών, Β.Σπανάκη

otavoice

Χαμάς: Δημοσίευσε επιστολή του δολοφονημένου Αμερικανού ομήρου προς τον Μπάιντεν

otavoice

Ν.Παππάς στο ΕΡΤΝews: Ζούμε τις συνέπειες ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος

otavoice

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου δράστη των πυροβολισμών στην Τζόρτζια

otavoice

88η ΔΕΘ: Οι συγκεντρώσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

otavoice

Κένυα: 17 μαθητές απανθρακώθηκαν σε φωτιά που εκδηλώθηκε στο σχολείο τους

otavoice