OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

88η ΔΕΘ: Οι συγκεντρώσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας είναι σε ισχύ, ενόψει των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ, εν μέσω προγραμματισμένων κινητοποιήσεων συνδικάτων, συλλογικοτήτων,καθώς και ενώσεων εργαζομένων και φορέων.

Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκη σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, από τις 08:00 έως τις 15:00.

Ταυτόχρονα, έχει προκηρυχθεί και 24ωρη απεργία στις υγειονομικές δομές της υπόλοιπης χώρας.

Σημείο εκκίνησης των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ θα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, από όπου θα ξεκινήσει πορεία στις 08:30, με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στις 6 το απόγευμα τα Σώματα Ασφαλείας απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το δικό τους κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, με συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ, απευθύνουν τα μέλη του ΠΑΜΕ με συγκέντρωση στις 17:30, στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Στην Καμάρα, αναμένεται να συγκεντρωθούν άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις απευθύνει και η «Νέα Αριστερά». Με σύνθημα «η ελπίδα είναι στους αγώνες» στελέχη του κόμματος καλούν όλες και όλους να δώσουν δυναμικό παρών στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στο μεταξύ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου (και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής), αρχής γενομένης με το μέτρο της απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης στη Λεωφόρο Στρατού και την οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Το μέτρο αυτό επεκτείνεται από αύριο το πρωί στις οδούς Αγγελάκη και Εθν. Αμύνης, σε τμήματα των οδών Αγίου Δημητρίου, Γρ. Λαμπράκη, όπως επίσης στους δρόμους Αρμενοπούλου, Ν. Γερμανού και Ιασωνίδου.

Από τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, εξάλλου, (ανάλογα με την εξέλιξη των κινητοποιήσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους) θα ισχύσει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στους εξής δρόμους: Λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτη, Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι 3ης Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας), Παύλου Μελά και Ελ. Βενιζέλου.

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές (από ανατολικά προς δυτικά μέσω Κατσιμίδη – Περιφερειακής Οδού – Αγίου Δημητρίου – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω Λαγκαδά – Περιφερειακής Οδού – Αγίου Δημητρίου), ενώ τροχονόμοι θα βρίσκονται σε καίρια σημεία και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Εμπορικό έλλειμμα 19,4 δισ. ευρώ στο επτάμηνο, αυξημένο κατά 9,6%

otavoice

Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο, οι δράστες χάραξαν τη γλώσσα του

otavoice

Χαμάς: Δημοσίευσε επιστολή του δολοφονημένου Αμερικανού ομήρου προς τον Μπάιντεν

otavoice

Ν.Παππάς στο ΕΡΤΝews: Ζούμε τις συνέπειες ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος

otavoice

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου δράστη των πυροβολισμών στην Τζόρτζια

otavoice

Μεσανατολικό: Αποχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις από τη Τζενίν, μετά από δέκα ημέρες ταραχών

otavoice