OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου δράστη των πυροβολισμών στην Τζόρτζια

Ο πατέρας του εφήβου που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ σε λύκειο της Τζόρτζια, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας εννέα, συνελήφθη με διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δευτέρου βαθμού, ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη οι Αρχές.

Ο Κόλιν Γκρέι, 54 ετών, πατέρας του Κόλτ Γκρέι είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δύο κατηγορίες δολοφονίας δευτέρου βαθμού και οκτώ κατηγορίες κακοποίησης παιδιών, ανέφερε το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι κατηγορίες αυτές απορρέουν από το γεγονός ότι ο κ. Γκρέι επέτρεψε εν γνώσει του στον γιο του, τον Κόλτ, να έχει στην κατοχή του ένα όπλο», δήλωσε ο διευθυντής του GBI, Κρις Χόσεϊ σε συνέντευξη Τύπου. «Οι κατηγορίες του συνδέονται άμεσα με τις πράξεις του γιου του και με το να του επιτρέπει να κατέχει όπλο».

Στην Τζόρτζια, ο φόνος δευτέρου βαθμού τιμωρείται με 10 έως 30 χρόνια φυλάκισης, ενώ ο φόνος από δόλο και ο φόνος σε βαθμό κακουργήματος επισύρουν ελάχιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Οι Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον 14χρονο Κολτ Γκρέι ως ενήλικα. Τα εντάλματα σύλληψης που εξασφάλισε το AP τον κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο επιθετικό τουφέκι.

Οι Αρχές είχαν ανακρίνει πατέρα και γιο το 2023

Τοπικοί αξιωματούχοι στη γειτονική κομητεία Τζάκσον είχαν ανακρίνει το 2023 τον πατέρα και τον γιο σχετικά με μια ανάρτηση απειλής διάπραξης πυροβολισμών σε σχολείο. Ο έφηβος αρνήθηκε ότι απειλούσε να πραγματοποιήσει πυροβολισμούς σε σχολείο όταν οι Αρχές τον ανέκριναν.

Τα αντικρουόμενα στοιχεία σχετικά με την προέλευση της ανάρτησης δεν επαρκούσαν για να οδηγήσουν σε σύλληψη. Η σερίφης της κομητείας Τζάκσον Τζάνις Μάνγκαμ δήλωσε ότι εξέτασε την έκθεση από τον Μάιο του 2023 και δεν βρήκε τίποτα που να δικαιολογεί την απαγγελία κατηγοριών εκείνη την εποχή.

«Δεν χάσαμε καθόλου την μπάλα σε αυτό», δήλωσε η Μάνγκαμ στο Associated Press. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε με ό,τι είχαμε εκείνη τη στιγμή».

Σε εκείνη την έρευνα του 2023, ο πατέρας είπε ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά ο γιος του δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη.

Όταν ένας ερευνητής από τη γειτονική κομητεία Τζάκσον πήρε κατάθεση από τον Γκρέι πέρυσι, ο πατέρας του είπε ότι το αγόρι είχε δυσκολευτεί με τον χωρισμό των γονιών του και συχνά τον πείραζαν στο σχολείο. Ο έφηβος πυροβολούσε συχνά με όπλα και κυνηγούσε με τον πατέρα του, ο οποίος τον φωτογράφισε με το αίμα ενός ελαφιού στα μάγουλά του.

«Ξέρει τη σοβαρότητα των όπλων και τι μπορούν να κάνουν, και πώς να τα χρησιμοποιεί και να μην τα χρησιμοποιεί», είχε πει ο Κόλιν Γκρέι.

Πηγή: AP, Reuters
(AP Photo/Mike Stewart)

Σχετικά Άρθρα

Εμπορικό έλλειμμα 19,4 δισ. ευρώ στο επτάμηνο, αυξημένο κατά 9,6%

otavoice

Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο, οι δράστες χάραξαν τη γλώσσα του

otavoice

Χαμάς: Δημοσίευσε επιστολή του δολοφονημένου Αμερικανού ομήρου προς τον Μπάιντεν

otavoice

Ν.Παππάς στο ΕΡΤΝews: Ζούμε τις συνέπειες ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος

otavoice

88η ΔΕΘ: Οι συγκεντρώσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

otavoice

Μεσανατολικό: Αποχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις από τη Τζενίν, μετά από δέκα ημέρες ταραχών

otavoice