OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χαμάς: Δημοσίευσε επιστολή του δολοφονημένου Αμερικανού ομήρου προς τον Μπάιντεν

Η Χαμάς δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα από τον Αμερικανό όμηρο Χερς Γκόλντμπεργκ Μπόλεν, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με άλλους ομήρους την περασμένη εβδομάδα, προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στο βίντεο κλιπ, ο Γκόλντμπεργκ έκανε έκκληση στον Μπάιντεν πριν από το θάνατό του να σταματήσει τον πόλεμο και να τον επιστρέψει στην πατρίδα του, λέγοντας: «Σας ζητώ, Πρόεδρε Μπάιντεν, Άντονι Μπλίνκεν, και όλους τους Αμερικανούς συμπολίτες μου να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σταματήσει ο πόλεμος , σταματήστε αυτή την τρέλα και επιστρέψτε με σπίτι τώρα».

Μετά τη μετάδοση του βίντεο, οι γονείς του ομήρου εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία είπαν: «Αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως άμεση αφύπνιση στον κόσμο για να αναλάβει δράση για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση 101 κρατουμένων πριν να είναι πολύ αργά».

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε τα πτώματα έξι ομήρων της Χαμάς μέσα σε μια σήραγγα στη Ράφα, μεταξύ των οποίων και ο Γκόλντμπεργκ, ένας Αμερικανός πολίτης, κατηγορώντας τη Χαμάς για εκτελέσεις πεδίου.

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam δημοσιεύουν μια επιστολή από τον σκοτωμένο κρατούμενο «Χερς Γκόλντμπεργκ Μπόλεν»:

«Ζητώ από εσάς, Πρόεδρε Μπάιντεν, Άντονι Μπλίνκεν, και όλους τους Αμερικανούς συμπολίτες μου να κάνετε ό,τι μπορείτε για να σταματήσετε τον πόλεμο, να σταματήσετε αυτή την τρέλα και να με φέρετε σπίτι τώρα».

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κίνημα έδωσε νέες οδηγίες στους φρουρούς ομήρων.

Ο Αμπού Ουμπάιντα δήλωσε: «Λέμε σε όλους ξεκάθαρα ότι μετά το περιστατικό του Νουσεϊράτ, εκδόθηκαν νέες οδηγίες σε όσους ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των κρατουμένων σχετικά με την αντιμετώπιση τους, εάν ο στρατός κατοχής πλησίαζε τον τόπο κράτησής τους».

Πρόσθεσε: «Η επιμονή του Νετανιάχου στην απελευθέρωση των κρατουμένων μέσω στρατιωτικής πίεσης αντί για σύναψη συμφωνίας θα σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους μέσα σε φέρετρα και οι οικογένειές τους θα πρέπει να επιλέξουν αν είναι νεκροί ή ζωντανοί».

Το αμερικανικό δίκτυο NBC ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συζητά ένα αίτημα των οικογενειών των Αμερικανών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς να εξετάσουν το ενδεχόμενο σύναψης μονομερούς συμφωνίας με το κίνημα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

Το κανάλι είπε ότι αυτή η επιλογή βρίσκεται επί του παρόντος υπό συζήτηση εντός της κυβέρνησης Μπάιντεν, σύμφωνα με πέντε πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η επίτευξη μονομερούς συμφωνίας είναι απίθανη, αλλά η κυβέρνηση είχε ετοιμάσει έναν κατάλογο κρατουμένων που κρατούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων η απελευθέρωση μπορεί να ενδιαφέρει τη Χαμάς.

Πηγή: skynewsarabia, ertnews.gr
(Photo by Jack GUEZ / AFP)
Μετάφραση – Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας

Σχετικά Άρθρα

Σ. Λαβρόφ: Σοβαρές οι προθέσεις της Τουρκίας για ένταξη στους BRICS

otavoice

Εμπορικό έλλειμμα 19,4 δισ. ευρώ στο επτάμηνο, αυξημένο κατά 9,6%

otavoice

Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο, οι δράστες χάραξαν τη γλώσσα του

otavoice

Ν.Παππάς στο ΕΡΤΝews: Ζούμε τις συνέπειες ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος

otavoice

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου δράστη των πυροβολισμών στην Τζόρτζια

otavoice

88η ΔΕΘ: Οι συγκεντρώσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

otavoice