OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Απ. Τζιτζικώστα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Γ. Τσούνη

Συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργο Τσούνη είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Βίλα Αλλατίνι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η σταθερή και ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και εξέτασαν μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, τις εξαγωγές προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας στην αμερικανική αγορά και τις επενδύσεις των ΗΠΑ στην Περιφέρεια.

Παράλληλα, έγινε αναλυτική συζήτηση για τον κρίσιμο ρόλο της ΔΕΘ ως παράγοντα εξωστρέφειας και ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και εξετάστηκαν ζητήματα όπως ο κομβικός χαρακτήρας της πόλης και η προοπτική της ως ενεργειακό, εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Συζητήθηκε επίσης η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας και τα μηνύματα στήριξής της από τις ΗΠΑ, με επενδύσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος και με περαιτέρω συνεργασία στον τουρισμό και το εμπόριο, αλλά και η κοινή προσπάθεια για την έναρξη υπερατλαντικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Κοζάνης

otavoice

Νέα πρωτοβουλία του Χ. Χριστοδουλόπουλου κατά της συγχώνευσης των τριών ΦοΔΣΑ Δ. Ελλάδας

otavoice

Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στηρίζει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

otavoice

Μ. Μιτζικός: Επιστολή για κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για την Προστασία του Παγασητικού

otavoice

Δ. Κιλκίς: Εγκαίνια για την ετήσια εμποροπανήγυρη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γηπέδων ποδοσφαίρου

otavoice