OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π. Μανούρης: “Τα θέματα πολιτικής προστασίας, δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου”

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο, το συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται στη μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική.

Ο Δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, έθεσε τα σοβαρά θέματα πολιτικής προστασίας με έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα του Περισσού.

Επιπλέον, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων, με παράλληλο έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. “Τα θέματα πολιτικής προστασίας, ειδικά οι έκτακτες καταστάσεις δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου”.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, υπάρχει ανάγκη διαλειτουργικότητας των συστημάτων, πρέπει να επικοινωνούμε μεταξύ μας και εμείς οι Δήμοι αλλά και με την Περιφέρεια, την πυροσβεστική, την αστυνομία, την Πολιτική Προστασία.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Πολιτική Προστασία, καλείται σήμερα, να αντιμετωπίσει ζητήματα τα οποία θα πρέπει να είχαν λυθεί με πρόβλεψη. Εκεί μπαίνει το κομμάτι της χρηματοδότησης, η οποία είναι ελλιπής για να κάνουν οι Δήμοι πλήρη πολιτική προστασία, ακόμα και για να λάβουν τα στοιχειώδη μέτρα.

Το κράτος, πρέπει να καταλάβει, ότι τα χρήματα που δαπανά για την αποκατάσταση των ζημιών από πλημμύρες κλπ, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα έδινε για την πρόληψη τους και την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.

Σχετικά Άρθρα

Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Κοζάνης

otavoice

Νέα πρωτοβουλία του Χ. Χριστοδουλόπουλου κατά της συγχώνευσης των τριών ΦοΔΣΑ Δ. Ελλάδας

otavoice

Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στηρίζει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

otavoice

Μ. Μιτζικός: Επιστολή για κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για την Προστασία του Παγασητικού

otavoice

Δ. Κιλκίς: Εγκαίνια για την ετήσια εμποροπανήγυρη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γηπέδων ποδοσφαίρου

otavoice