OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νέα πρωτοβουλία του Χ. Χριστοδουλόπουλου κατά της συγχώνευσης των τριών ΦοΔΣΑ Δ. Ελλάδας

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας ζήτησε με έγγραφο του που απεστάλη στον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, ο Δήμαρχος Ήλιδας και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νομού Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με μοναδικό θέμα συζήτησης την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο το σώμα θα εκφράζει την πλήρη αντίθεσή στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο επιχειρείται η συγχώνευση των ΦοΔΣΑ Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας σε έναν ενιαίο φορέα.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος, συνεχίζοντας τη λήψη πρωτοβουλιών για το κρίσιμο θέμα που έχει προκύψει, μετά την έκδοση ψηφισμάτων από το Δήμο Ήλιδας και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας, ζήτησε ανάλογες αποφάσεις τόσο από τους Δήμους της Ηλείας, όσο και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Τα ψηφίσματα που εκδίδονται κοινοποιούνται στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους φορείς των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας.

default

Παράλληλα, ο Δήμος Ήλιδας και ο ΦοΔΣΑ Ηλείας συμμετείχαν με τις προτάσεις και θέσεις τους, η οποίες υπερψηφίστηκαν στις συνεδριάσεις των δύο φορέων και στην ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω των ψηφισμάτων οι φορείς του νομού εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη συγχώνευση των ΦοΔΣΑ, δίχως πρώτα να έχει γίνει ουσιαστική διαβούλευση με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να έχουν ξεκαθαρίσει σημαντικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους σε περιοχές όπως η Ηλεία, οι οποίες ήδη έχουν δημιουργήσει σύγχρονες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, όπως αυτή της Τριανταφυλλιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Κοζάνης

otavoice

Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στηρίζει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

otavoice

Μ. Μιτζικός: Επιστολή για κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για την Προστασία του Παγασητικού

otavoice

Δ. Κιλκίς: Εγκαίνια για την ετήσια εμποροπανήγυρη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γηπέδων ποδοσφαίρου

otavoice

Κ.Τζιούμης: «Κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος»

otavoice