OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Φ. Σπανός: «Κόντρα στη θερινή ραστώνη, η Στερεά Ελλάδα έκανε βήματα μπροστά»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2024.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λ. Καλυβίων 2, 3ος όροφος – Λαμία), αλλά και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής όλοι οι δημοσιογράφοι ή εκπρόσωποι των ΜΜΕ, από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που χρηματοδοτήθηκαν, ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν, αλλά και σε σειρά δράσεων και παρεμβάσεων ανά τομέα. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου:

  • Ολοκληρώθηκαν 2 αλιευτικά καταφύγια στη Φθιώτιδα (Αχλαδίου – Γλύφας) και άλλα σημαντικά έργα στην Στερεά Ελλάδα.
  • Ξεκινούν -μετά και την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής- 9 νέα έργα, όπως η αποκατάσταση των παλιών βυρσοδεψείων στην «Χάρμαινα» της Άμφισσας.
  • Εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση 12 ακόμη έργων και δράσεων, όπως η αποκατάσταση της παλαιάς γέφυρας Μόρνου, που δημοπρατείται.
  • Εκδόθηκαν 9 ακόμη προσκλήσεις, από το νέο ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας, συνολικού ύψους άνω των 62.000.000 ευρώ για την υλοποίηση νέων αναπτυξιακών έργων και κοινωνικών δράσεων. Μεταξύ αυτών και η υλοποίηση της ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας, αλλά και νέα αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμου 30.000.000 ευρώ.
  • Πληρώθηκαν επιδοτήσεις που προσεγγίζουν τα 15.000.000 ευρώ, από τα τοπικά προγράμματα CLLD/Leader για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων 127 μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με 6 Υπουργούς με στόχο τη συνεργασία, αλλά και τη διεκδίκηση όσων έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων και μετά την ολοκλήρωση της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου δήλωσε:

«Προχωρούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε πλήρη απολογισμό έργων και δράσεων, γιατί οφείλουμε και θέλουμε να ενημερώνουμε όλους για όλα!

»Παρουσιάσαμε και πάλι τα πεπραγμένα μας, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες μας και να διαπιστώσουν ότι πετύχαμε πολλά κόντρα στη θερινή ραστώνη.

Η Στερεά Ελλάδα έκανε βήματα μπροστά! Αυτή είναι άλλωστε η δέσμευσή μας και η αποστολή μας. Ο τόπος μας και όλοι εμείς μαζί να κάνουμε κάθε μέρα μικρά και μεγάλα βήματα προς τα εμπρός!»

Σχετικά Άρθρα

88η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τιμά τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

otavoice