OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Εορδαίας: Βραβείο για τις δράσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

Στην κορυφαία δεκάδα των ελληνικών πόλεων που βραβεύτηκαν από τρία Υπουργεία (Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών και Τουρισμού) αναδείχθηκε ο Δήμος Εορδαίας για τις πρωτότυπες δράσεις ευαισθητοποίησης στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (European Mobility Week), που έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία, ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο «πράσινες», πιο συμπεριληπτικές και προσβάσιμες για όλους.

Εξαιρετική τιμή και παρότρυνση για τον Δήμο Εορδαίας αποτελεί η βράβευση του από τρία Υπουργεία, δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και όλους τους συμπολίτες του, που για άλλη μια χρονιά πρόσφεραν τον καλύτερό τους εαυτό για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και για να γίνει ο Δήμος Εορδαίας ένας βιώσιμος, έξυπνος και σύγχρονος ευρωπαϊκός δήμος. Ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται και της προσήλωσης στον στόχο είναι ότι ο Δήμος Εορδαίας για τρίτη φορά αποσπά ανάλογη διάκριση στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Στη βραβευμένη δεκάδα βρέθηκαν κατά σειρά οι Δήμοι: Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Τρίπολης, Ρεθύμνου, Εορδαίας, Ηρακλείου, Σερρών, Κορδελιού-Ευόσμου, Αλεξανδρούπολης και Τεμπών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2024, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ τα βραβεία απένειμαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Υποδομών, Βασίλης Οικονόμου, και η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, παρουσία πλήθους στελεχών της Αυτοδιοίκησης και του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου.

Σημειώνεται ότι το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2023, για το οποίο έγινε και η βράβευση, ήταν «Εξοικονόμηση ενέργειας» και το σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι». Τις επόμενες μέρες ανακοινώνεται το πρόγραμμα δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024, που θα υλοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα με θέμα «Κοινόχρηστος Δημόσιος χώρος».

Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου στο έργο “Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών”

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice

Σύμβαση για τη σύνδεση ιστορικού κέντρου Θήβας με το περιαστικό δάσος Μοσχοποδίου

otavoice

Δ. Παπαχρήστου: «Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν τις παραλίες μας»

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: Τον τέως αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σέργιο Γκάκα τίμησαν οι Μικρασιάτες

otavoice