OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Βράβευση για τις δράσεις του στη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Για τις αποτελεσματικές και ποικίλες δράσεις του για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας βραβεύτηκε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Συνολικά τιμήθηκαν δέκα δήμοι της χώρας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ήταν ο μοναδικός βραβευθείς από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που πήρε βραβείο.

Στόχος του θεσμού είναι η βελτίωση του δημόσιου χώρου, με κύριο άξονα την ενίσχυση του πρασίνου, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος.

Το βραβείο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου παρέλαβε ο δήμαρχος και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, από την υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη και τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κούβελα.

«Στα δυτικά της πόλης βρίσκεται ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έχει μία ιδιαίτερη δυναμική και μία πολύ ακμάζουσα νεολαία, με περίπου 18.500 μαθητές. Οφείλουμε να γνωρίσουν αυτά τα παιδιά τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να τους μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη για το περιβάλλον, να μάθουν να αγαπούν να κινούνται με τα πόδια.

Γι’ αυτό προχωρούμε σε διάφορες δράσεις για την ενίσχυση και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με στόχο να κάνουμε τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό δήμο», τόνισε, μετά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Αλεξανδρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice