OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πετρούπολης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Την Πρεσβεία της Παλαιστίνης επισκέφτηκαν χθες (6/9) ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ξένια Γιώγου, όπου συναντήθηκαν με τον Πρεσβευτή, Γιούσεφ Ντόρκχομ.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επανέλαβαν την απερίφραστη καταδίκη της -επί δεκαετίες, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Στιγμάτισαν τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος αμάχων, με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του στρατού κατοχής και των εποίκων στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, που έχουν ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες και να βιώνουν την «κόλαση επί της γης» εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Β. Σίμος και η Ξ. Γιώγου, μεταξύ άλλων, ανέφεραν στον κύριο Ντόρκχομ πως ο Δήμος Πετρούπολης, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση, ανέκαθεν στεκόταν στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Παλαιστινιακού λαού και στήριζε τον δίκαιο αγώνα του για λευτεριά, για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Προσθέτοντας πως επί Δημαρχίας του Γιώργου Γιώγου την αποστολή βοήθειας συνόδευσαν στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Επισήμαναν την αξία που έχει η συνεχώς διευρυνόμενη συμπαράσταση, σε όλον τον κόσμο, στην Παλαιστίνη και συζήτησαν με τον Πρεσβευτή τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης στις σχέσεις φιλίας των δύο λαών, με κοινές δράσεις σε τομείς όπως ο Πολιτισμός.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice