OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Βόλβης: Εγκαινιάστηκε ο υπερσύγχρονος Παιδικός Σταθμός Σταυρού

Με ευρύχωρες αίθουσες, σύγχρονο εξοπλισμό, μοντέρνα αρχιτεκτονική και μεγάλο προαύλιο, ο νέος Παιδικός Σταθμός Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του, προκαλώντας και τα θετικά σχόλια του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, ο οποίος τον εγκαινίασε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

«Κοιτώ αυτόν τον όμορφο περιβάλλοντα χώρο και την όμορφη δομή που θα υποδέχεται κάθε χρόνο παιδιά», ανέφερε ο κ. Λιβάνιος στον χαιρετισμό του, συμπληρώνοντας ότι: «συμβάλει στο μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια που είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού».

Ο νέος Παιδικός Σταθμός Σταυρού, έργο προϋπολογισμού 435.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών, είναι δυναμικότητας 60 παιδιών με όλους τους απαιτούμενους χώρους (κουζίνα, αίθουσες δραστηριοτήτων και γευμάτων, χώροι ανάπαυσης κ.ά.).

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, υπογράμμισε ότι μετά από πολλές προσπάθειες ετών, έγινε πραγματικότητα η δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου Παιδικού Σταθμού στο Σταυρό και πρόσθεσε:

«μας γεμίζει ελπίδα ότι με τέτοιου επιπέδου κοινωνικές δομές θα πετύχουμε τον στόχο μας να μείνουν και να γυρίσουν στον τόπο τους οι κάτοικοι του». Παράλληλα, ευχαρίστησε το προσωπικό (νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι,βοηθητικό) για το σπουδαίο έργο που καταβάλλει όλα τα χρόνια στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, καλώντας τους γονείς να στηρίξουν την προσπάθεια τους, με τον δήμο Βόλβης πολύτιμο αρωγό.

Τέλος, ανέφερε πως σε λίγο χρονικό διάστημα πρόκειται να εγκαινιαστεί μια ακόμα αντίστοιχη κοινωνική δομή: ο Παιδικός Σταθμός Νέας Μαδύτου.

Προηγουμένως, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα στο Δημαρχείο στον Σταυρό κι ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν τον δήμο Βόλβης.

Ο κ. Λιβάνιος τόνισε πως ο δήμος Βόλβης είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Μακεδονίας δίπλα στη Θεσσαλονίκη, ένα γεγονός που: «πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, ώστε να έρθει ο κόσμος πίσω και να μείνει, για να αυξηθεί ο πληθυσμός του», στο πλαίσιο του εθνικού στόχου να δυναμώσει η ελληνική περιφέρεια.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Νέας Δημοκρατίας Φάνης Παπάς, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κεντρικής Μακεδονίας Μελίνα Μαρία Δερμεντζοπούλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, μέλη της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice