OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ηλιούπολης: Άνοιξε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός με 100% ασφάλεια

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σε δημότες και κατοίκους ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός επί της οδού Αριστογείτονος 1-3 & Λ. Ειρήνης 18 άνοιξε μετά από 13 χρόνια και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

O Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Ηλιούπολη αποτελεί έναν Βρεφονηπιακό-πρότυπο με τις καλύτερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηλιούπολης, αναζητήθηκαν πόροι και έγιναν σημαντικές περικοπές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά οικογενειών της Ηλιούπολης.

Από τον Ιανουάριο του 2024, αμέσως μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής από τη νέα διοίκηση, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προμήθειας και έκδοσης πιστοποιητικών, προκειμένου να ολοκληρωθούν σημαντικές εργασίες και να εξασφαλιστεί ο πλήρης εξοπλισμός για την λειτουργία του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος δήλωσε:

«Ένα εμβληματικό έργο ολοκληρώθηκε μετά από 13 χρόνια και είμαι περήφανος, γιατί ξεπεράσαμε ως Νέα Δημοτική Αρχή εμπόδια που φαίνονταν ανυπέρβλητα. Κοιτάξαμε από την πρώτη στιγμή την ουσία και αναλάβαμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τόσων οικογενειών. Τελικά αποδεικνύουμε ότι, όταν θέλουμε, μπορούμε. Τα έργα θα συνεχιστούν για να παραδοθούν στους Ηλιουπολίτες. Σε αυτούς ανήκουν!»

Με αφορμή ανακριβείς πληροφορίες που δημιουργούν ανασφάλεια σχετικά με την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων, η σημερινή δημοτική αρχή διαβεβαιώνει τους δημότες και κατοίκους ότι ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Από τις 17 Ιουλίου του 2024 η Προϊσταμένη της Περιφέρειας Αττικής, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός που είναι επιβλέπων του έργου, η ηλεκτρολόγος Μηχανικός που είναι επιβλέπουσα του έργου, η Υπεύθυνη προϊσταμένη του Β’ Βρεφονηπιακού Σταθμού και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας προέβησαν στην παράδοση και διοικητική παραλαβή για χρήση του, ενώ διαπίστωσαν εγγράφως ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί, ήτοι οι εγκαταστάσεις, ο περιβάλλων χώρος, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες δοκιμές των ηλεκτρομηχανολογικών εγκατάστασεων.

Εδώ και καιρό ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την χορήγηση αδείας, ίδρυσης και λειτουργίας του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν στο άμεσο μέλλον 80 παιδιά, 30 προνήπια και 50 βρέφη.

Επιπροσθέτως, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι στελεχωμένος σε προσωπικό σύμφωνα με τις οδηγίες του Πρότυπου Κανονισμού λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και διαθέτει για την τρέχουσα περίοδο ένα τμήμα προνηπίων και ένα τμήμα βρεφών.

Άλλο ένα σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε για να επιβεβαιώσει ότι ο Δήμος Ηλιούπολης μπορεί να αποτελεί έναν Δήμο-πρότυπο πανελλαδικά και έχει σαφή προσανατολισμό στην ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης, την καλλιέργεια παιδείας για τις επόμενες γενιές και την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών όσο το δυνατόν περισσότερων οικογενειών της Ηλιούπολης

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice