OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Malevizi Festival

Μία μεγάλη παρέα έγιναν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη το βράδυ της Κυριακής, τελευταία μέρα του Malevizi Festival, χορεύοντας στο ρυθμό που έδινε ο Γιώργης Μανωλάκης με το λαούτο του και ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης με τη λύρα του.

Η τελευταία μέρα του 2ου Malevizi Festival ήταν αφιερωμένη στην κρητική μουσική με ντόπιους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή και κρητικά χορευτικά συγκροτήματα να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας του Malevizi Festival τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην τοπική μουσική παράδοση οι Γιώργος Βασιλάκης, Δημήτρης Καμάρης και Μιχάλης Κοκολογιάννης.

Για δεύτερη χρονιά το Malevizi Festival αποτέλεσε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη δίνοντας την ευκαιρία στις χιλιάδες κόσμου, που βρέθηκαν στο Γάζι στις τρεις μέρες του Φεστιβάλ, να διασκεδάσουν και παράλληλα να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της περιοχής μας.

Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακές μαγειρικές, τυροκομική, κεντήματα και υφαντά που έρχονται από το παρελθόν, αθλητικές δράσεις, μουσικά και θεατρικά δρώμενα και φυσικά κρητικούς χορούς με επίκεντρο τον Μαλεβιζιώτη που είναι ενταγμένος στο μητρώο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, ως σημαντικό ταυτοτικό στοιχείο του τόπου.

Το 2ο Malevizi Festival ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και την υπόσχεση πως το επόμενο θα είναι ακόμα καλύτερο, με ακόμα περισσότερες δράσεις και μουσικές εκπλήξεις με στόχο να αναδείξει και να προβάλει το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice