OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ωραιοκάστρου: Πόλος έλξης για τους πολίτες η Γιορτή Πίτας και το λαϊκό-ποντιακό γλέντι

Τη Γιορτή Πίτας και το λαϊκό-ποντιακό γλέντι που γίνεται παράλληλα, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Μονολόφου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Με υπερηφάνεια ο Δήμος Ωραιοκάστρου υποστηρίζει πρωτοβουλίες σαν κι αυτές που αναδεικνύουν τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. Και εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε δίπλα σας και θα αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια για να σας υποστηρίζουμε γιατί η παράδοση μάς ενώνει, μας φέρνει πιο κοντά. Φροντίσαμε και φέτος να γίνουν όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο και οι πολίτες τις αγκάλιασαν με ενθουσιασμό», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα στις γυναίκες του Μονολόφου γιατί επί χρόνια προσφέρουν στον τόπο τους, είμαι ευγνώμων που τις έχω γνωρίσει και συνεργαζόμαστε. Του χρόνου να είμαστε καλά να κάνουμε την Γιορτή της Πίτας ακόμη καλύτερη.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Κοινότητας, Τάσο Κουγιουμτζίδη, το Τοπικό Συμβούλιο, για την βοήθεια τους. Κοντεύουμε προς το τέλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού, ευελπιστούμε του χρόνου να τις κάνουμε ακόμη καλύτερες», είπε η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου.

Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου η Άννα Παπαδοπούλου, ευχαρίστησε τον Δήμο Ωραιοκάστρου για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τους εθελοντές και τους χορηγούς που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η 9η Γιορτή Πίτας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιδήμαρχοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ωραιοκάστρου και εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες. Γεύτηκαν τις χειροποίητες πίτες και διασκέδασαν με ποντιακά και λαϊκά τραγούδια.

Στο γλέντι συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Πόλυς Πολυχρονίδης (τραγούδι), Λεωνίδας Τεκτονίδης (λύρα), Σωτήρης Στέπκος (μπουζούκι), Χρήστος Παντικίδης (κρουστά), Θεόδωρος Χαντζής (αρμόνιο) και Στέφανος Γιάντσης (κλαρίνο).

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice