OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ν.Ιωνίας: Πρώτη ημέρα των «Ιωνικών Ημερών μνήμης & Πολιτισμού 2024»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών μνήμης & Πολιτισμού 2024».

Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, το πρωί, Ημέρα μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής, πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερουπόλεως Ν. Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μακαριστού Επισκόπου Πατάρων Μελετίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια ακολούθησε στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας ο Χαιρετισμός του Δημάρχου της Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους στην πολιτιστική γιορτή που είναι αφιερωμένη στις μνήμες και στις παραδόσεις της Νέας Ιωνίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «οι Ιωνικές Ημέρες αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την πολιτιστική εξωστρέφεια που επιδιώκουμε για τον Δήμο μας».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το Κέντρο Ανάδειξης και Σπουδής Μικρασιατικού Πολιτισμού, θα γίνει σύντομα ίδρυμα ενώ, θα έχουμε την χαρά να έχουμε ένα κόσμημα για την πόλη μας αλλά και για όλη τη χώρα, το Ιωνικό κέντρο, ένας φιλόξενος χώρος για όλους μας.

Είμαστε υπερήφανοι για την πολιτιστική κυψέλη της Νέας Ιωνίας, κρατάνε την πόλη μας ζωντανή.
Έπειτα ακολούθησε η Ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ, με θέμα: “Χρυσός Ιωβηλαίος Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας”.
Την σκυτάλη των ομιλιών πήρε ο Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θανάσης Χρήστου.
Οι πρωινές εκδηλώσεις, έκλεισαν με τα εγκαίνια της έκθεσης Εικαστικών Τεχνών, από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια των Ιωνικών Ημερών.
Τα περίπτερα της έκθεσης των φορέων και των Συλλόγων της πόλης άνοιξαν για να υποδεχτούν τον κόσμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα, για να γνωρίσει τα προϊόντα και τις δράσεις τους.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε, μαζί με τον Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη, ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Βλάχος.
Κατόπιν μαζί με τους Αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους εκπροσώπους φορέων, επισκέφθηκαν τα περίπτερα και τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Στα περίπτερα υπήρχαν δράσεις από τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς και τους συμμετέχοντες.

Οι Παραστάσεις, μουσικές και θεατρικές και οι δράσεις που διαδραματίστηκαν είναι οι παρακάτω:

• Δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Ο Βυθός της θάλασσας».
• Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ανακυκλώνω το παρελθόν, δημιουργώ το παρόν» με την παιδική θεατρική ομάδα του Ιωνικού Συνδέσμου «Τ’ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» με την επιμέλεια της Δέσποινας Γεωργαντζή.
• Μουσική παράσταση από την Παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου N. Ιωνίας με τον Βαγγέλη Σαραντίδη. «Ένα Μουσικό Σεργιάνι από τη Σμύρνη στη Λέσβο» όπου θα πλαισιωθεί από το Εφηβικό τμήμα χορού του Χορευτικού Εργαστηρίου.
• Δρώμενο «FLASH MOB Πρόληψη για την Κοινότητα από την Ομάδα Hobo illusionerZ»
• Εικαστική δράση στο περίπτερο του Κέντρου Πρόληψης Ιριδα για παιδιά και ενήλικες με τίτλο «Ο Κηπό- τοπος ανθίζει μέσα από την Κοινότητα μας

Συναυλία Φιλαρμονικών Ορχηστρών

• Η Νεανική Ορχήστρα Ιωνικού Συνδέσμου υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Στάθη Κιοσόγλου: «Ανατολή -Δύση, Μουσικές Γέφυρες».
• Η Φιλαρμονική Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Καλούδη: «Με μια αγκαλιά τραγούδια».
• Η Φιλαρμονική Δήμου Νέας Ιωνίας: υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Δημήτρη Γκογκόση: «Μουσικές διαδρομές, με το βλέμμα στην Ιωνία».

Την έναρξη των Ιωνικών ημερών τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» (Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο) κ. Χρήστος Τσάμης, η Πρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου κα Ντούνη Σωτηρία, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων και συλλόγων.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice