OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Χαλανδρίου: Τον τέως αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σέργιο Γκάκα τίμησαν οι Μικρασιάτες

Ο τέως αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, στο κατάμεστο πάρκο του Συνοικισμού. Ο Σέργιος Γκάκας βραβεύτηκε για το έργο του στον τομέα του Πολιτισμού κατά τη θητεία του ως αντιδήμαρχος, από το 2014 έως το 2023.

Την τιμητική πλακέτα με το μήνυμα, «ο Σύνδεσμος Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου “Ρίζες” βραβεύει και ευχαριστεί τον Σέργιο Γκάκα για τον πολιτιστικό δρόμο που άνοιξε στην πόλη μας», πρόσφεραν αγόρια και κορίτσια του Συλλόγου, μαζί με μια ζεστή αγκαλιά, ενώ προσφωνώντας τον, το μέλος του Συνδέσμου Νίκος Καραμπουρνιώτης, υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ήρθε ο κ. Γκάκας ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, έκανε το Χαλάνδρι Πολιτιστικό Κέντρο και έδωσε στους Μικρασιάτες αυτά που τους χρωστούσε η πόλη επί 90 χρόνια».

Αποδεχόμενος την τιμητική πλακέτα, ο Σέργιος Γκάκας ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή και αναφέρθηκε στη συμβολή του Συνδέσμου στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος υπήρξε παιδί της γειτονιάς.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή, η οποία ανήκει εξίσου σε όλους/όλες τους/τις εργαζόμενους/ες του Δήμου, το δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, τους αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ευχαριστώ πολύ το Σύλλογο και όλες/όλους εσάς για όσα κάνετε στη γειτονιά μας και κυρίως για όσα κάνετε για τη διατήρηση και διάδοση της ιστορικής μνήμης της προσφυγιάς. Είμαι και ‘γω παιδί της γειτονιάς αυτής. Εδώ μεγάλωσα και εδώ συναντώ ανθρώπους που μιλάνε για τον πατέρα και τη μητέρα μου», είπε μεταξύ άλλων ο Σέργιος Γκάκας.

«Σε αυτό το κόσμο του φόβου, των πολέμων και των γενοκτονιών που προκαλούν οι δυνάστες του πλανήτη, εσείς και εμείς θα αντιστεκόμαστε πάντα. Και όχι μόνο φωνάζοντας “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”, αλλά διεκδικώντας το δικαίωμά μας στην ελευθερία.

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα», κατέληξε ο τέως αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Στη σημαντική συμβολή του Συνδέσμου «Ρίζες» στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης στάθηκε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χριστίνα Μαχαίρα, στο σύντομο χαιρετισμό της, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «”Όταν σβήνεις ένα κομμάτι από το παρελθόν, σβήνεις και ένα κομμάτι από το μέλλον”», όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Η ιστορική μνήμη είναι στοιχείο της ταυτότητας του καθενός και της καθεμία από μας. Η παράδοση δεν είναι κάτι μουσειακό, αλλά είναι μια ζώσα πραγματικότητα, ένας διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Οι “Ρίζες” είναι ένας Σύλλογος που με τη δράση του πραγματοποιεί όλα τα παραπάνω. Έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει στοιχεία στην καταγραφή της ιστορίας των Μικρασιατών και ενός μέρους της ιστορίας του Χαλανδρίου που φιλοξένησε τους πρόσφυγες».

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης οι μαθητές/ μαθήτριες του Συλλόγου που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές, η Βασιλική Νιαστή (Κοινωνιολογίας Παντείου), η Χριστίνα Νιαστή (Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΑΔΑ) και ο Χρήστος Φωτίνης (Οικονομικής Επιστήμης, Πανεπιστημίου Τρίπολης).
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η κ. Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών, η οποία συνεχάρη τους επιτυχόντες όχι μόνο για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και για την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Συνδέσμου «Ρίζες».

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, που κράτησε μέχρι αργά, παρά τη βροχή!

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice