OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

Σήμερα στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Πενταλόφου έναντι Δημοτικού Σχολείου».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και εκπρόσωποι της εταιρείας που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Κυριάκος Δούμπαλας και η πρόεδρος της Κοινότητας Πενταλόφου, Χριστίνα Γραικού.

«Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα εμβληματικό έργο για τον Πεντάλοφο με χρηματοδότηση που διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε από το πρόγραμμα Leader.

Προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε την ιστορία του τόπου με την μεταφορά και εγκατάσταση στο χώρο του μνημείου της ηρωίδας δασκάλας, Βελίκας Τράικου. Δημιουργούμε έναν όμορφο χώρο αναψυχής και παράλληλα διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη.

Οι εργασίες κατασκευής ξεκινούν και ευελπιστούμε σύντομα να παραδώσουμε στους κατοίκους έναν όμορφο, καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του έργου έχει σχεδιαστεί «η εναρμόνιση του κοινόχρηστου χώρου με τις τεχνικές προδιαγραφές περί προσβασιμότητας, με σκοπό την αναβάθμιση – βελτίωση της λειτουργικότητας της πλατείας, ώστε να αποτελέσει αφενός χώρο συνάντησης και αναψυχής των κατοίκων και αφετέρου χώρο υποδοχής του μνημείου της ηρωικής δασκάλας Βελίκας Τράικου».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Σύμβαση για τη σύνδεση ιστορικού κέντρου Θήβας με το περιαστικό δάσος Μοσχοποδίου

otavoice