OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το Δήμο Νεάπολης-Συκεών επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας

Στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών βρέθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης.

Η συνάντηση του με το Δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, έναν από τους μακροβιότερους Δημάρχους της χώρας, με 8 θητείες, ήταν πολύωρη και με πολλά θέματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης περιηγήθηκαν ιδιαίτερα στις κοινωνικές δομές της πόλης, ένα τομέα που ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών διακρίνεται.

Επισκέφτηκαν το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π) για ΑμΕΑ, δομές στέγασης ΑμΕΑ, τα δημοτικά ιατρεία, τα οποία είναι εξοπλισμένα με το πιο σύγχρονο εξοπλισμό εφάμιλλο νοσοκομείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια, όπου υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις για κεντρική διαχείριση της σίτισης, για όλους τους σταθμούς.

Η ξενάγηση περιείχε επισκέψεις σε παιδικές χαρές, ενώ ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας διαπίστωσε ότι στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και οι παρεμβάσεις στο θέμα της προσβασιμότητας είναι εκτεταμένες, με χρηματοδότηση μέσω των ολοκληρωμένων χωρικών επεμβάσεων (Ο.Χ.Ε).

Ήταν μία πολύ πλούσια σε παραστάσεις επίσκεψη, με ευρεία ανταλλαγή απόψεων, που έβαλε τις βάσεις για στενότερη συνεργασία και αλληλοπληροφόρηση των δύο Δήμων.

Όπως συμφώνησαν οι Σίμος Δανιηλίδης και Παναγιώτης Μανούρης, σύντομα θα ακολουθήσουν επισκέψεις Αντιδημάρχων, ώστε ο καθένας στον τομέα του να έχει ολοκληρωμένη εικόνα από καλές πρακτικές του άλλου Δήμου.

Η επίσκεψή μου στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών και η πλήρης και σε βάθος ενημέρωση που είχα από το Δήμαρχο και φίλο, Σίμο Δανιηλίδη αποδείχθηκε απολύτως χρήσιμη και παραγωγική. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε για εφαρμοσμένες λύσεις σε προβλήματα των πόλεών μας, στην προσπάθεια να είμαστε παραγωγικοί και χρήσιμοι στις τοπικές κοινωνίες μας.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και την πολύωρη ενημέρωση. Σήμερα εγκαινιάσαμε μια νέα εποχή στη σχέση των δύο Δήμων μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη αυτή ήταν η 7η για τον Παναγιώτη Μανούρη, μετά από τις επισκέψεις στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Σταύρο Τσίρμπα, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρήγορη Κωνσταντέλλο και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωραιοκάστρου: Τίμησε προσωπικότητες που ανέδειξαν τον Ποντιακό πολιτισμό στα «Καλούσεια 2024»

otavoice

Τεχνική Μελέτη από την ΕΕΤΑΑ για τον Δήμο Σερίφου

otavoice

Χ. Δούκας: «Kανένα παιδί τη φετινή σχολική χρονιά, χωρίς το χαμόγελο στο πρόσωπό του»

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Συνεχής η προσπάθεια να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά μας»

otavoice

Αντιπρόσωποι της Επιτροπής Αδελφοποίησης Σάντα Μπάρμπαρα-Πάτρας στο Δημαρχείο

otavoice

Ο Δήμος Κω θα συγχρηματοδοτήσει την ανέγερση αίθουσας στον Άγ. Γεώργιο Ν. Αλικαρνασσού

otavoice