OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ηράκλεια 2024: Το πρόγραμμα του πρώτου τριημέρου 13-15 Σεπτεμβρίου στο Κτήμα Φιξ

Με μουσική, χορό, παράδοση, νεανικές δημιουργίες και πρόγραμμα για τα παιδιά ξεκινάνε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Κτήμα Φιξ τα Ηράκλεια 2024, το ετήσιο, πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όλες οι εκδηλώσεις των οποίων έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρώτο ραντεβού την Παρασκευή 13/9 στις 19.30 στο Κτήμα Φιξ. 20 χρόνια μετά τους ιστορικούς, Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στο πάρκο θα βρεθούν ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες του τότε και του σήμερα.

Οι αθλήτριες του ΟΓΗΡΑ θα παρουσιάσουν χορευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους Αγώνες και ο Ηρακλειώτης σχεδιαστής Gusto Vassili, αντίστοιχα, επίδειξη μόδας με έμπνευση από την Ολυμπιακή ιδέα. Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με τραγούδι από την Νατάσα Τόδωρη και τον Βαγγέλη Βιστάκη.

Το Σάββατο 14/9 στις 20.00 θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Ηράκλειο Αττικής: Περίπατοι στο χτες και στους δρόμους του σήμερα» το οποίο ετοίμασαν για την πόλη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Λυκείου. Την σκυτάλη θα πάρει στις 20.30 ο Χορευτικός Όμιλος «Ειρήνη» με την ξεχωριστή παράσταση, γεμάτη ελληνική παράδοση, «Σγουρέ βασιλικέ και μαντζουράνα μου».

Την Κυριακή 15/9 στις 20.00 συναυλία με τον Αντώνη Μιτζέλο σε ένα μουσικό ταξίδι στο ελληνικό, ροκ τραγούδι.

Ειδικά για τα παιδιά, το Σάββατο 14/9 στις 18.30 η παράσταση «Το Μονοπάτι της Ζούγκλας», ένα διαδραστικό παιχνίδι που μαθαίνει στα μικρά παιδιά τους κανόνες της σωστής κυκλοφορίας στον δρόμο.

Την Κυριακή 15/9 στις 18.30 η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού έχουν ετοιμάσει δράσεις και παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες.

Οι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες που θα δώσουν το παρών στο πρώτο τριήμερο των φετινών Ηρακλείων:

13/9: Βούλα Ζυγούρη Πρόεδρος ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης Πάλης 2004, Χαρά Καρυάμη Χάλκινη Ολυμπιονίκης, Σίδνευ 2000, Αναστασία Τσακίρη, Ολυμπιονίκης Άρσης βαρών 2004, Μάκης Καλαράς, Ασημένιος Παραολυμπιονίκης στην δισκοβολία το 2004 στην Αθήνα, Γιάννης Κωστάκης Παραολυμπιονίκης κολύμβησης 2024, Δημοσθένης Ταμπάκος, Αργυρός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Σίδνευ 2000, Χρυσός Ολυμπιονίκης, Αθήνα 2004 καθώς και η Άρτεμις Ιγνατίου, χορογράφος των Τελετών Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008 και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Αποστολής στο Παρίσι το 2024

14/9: Νίκος Σκιαθίτης Χάλκινος Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Αθήνα 2004, Γιώργος Μαρκούλας Ολυμπιονίκης Άρσης βαρών στην Αθήνα το 2004, Γιώργος Τζελίλης Ολυμπιονίκης, Ατλάντα 1996

15/9: Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Χάλκινος Ολυμπιονίκης κωπηλασίας, Παρίσι 2024

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωραιοκάστρου: Τίμησε προσωπικότητες που ανέδειξαν τον Ποντιακό πολιτισμό στα «Καλούσεια 2024»

otavoice

Τεχνική Μελέτη από την ΕΕΤΑΑ για τον Δήμο Σερίφου

otavoice

Χ. Δούκας: «Kανένα παιδί τη φετινή σχολική χρονιά, χωρίς το χαμόγελο στο πρόσωπό του»

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Συνεχής η προσπάθεια να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά μας»

otavoice

Αντιπρόσωποι της Επιτροπής Αδελφοποίησης Σάντα Μπάρμπαρα-Πάτρας στο Δημαρχείο

otavoice

Ο Δήμος Κω θα συγχρηματοδοτήσει την ανέγερση αίθουσας στον Άγ. Γεώργιο Ν. Αλικαρνασσού

otavoice