OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Σαρωνικού: Ακυρώνει τις πράξεις κατεδάφισης της ΕΤΑΔ ΑΕ στο Λαγονήσι

Ο Δήμος Σαρωνικού ακυρώνει μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) την άδεια που είχε λάβει η ΕΤΑΔ ΑΕ. για κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων σε «Ευκάλυπτα» και «Γλίστρα».

Με δύο Αποφάσεις, οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια, η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σαρωνικού προχώρησε σήμερα στην ακύρωση δύο πράξεων «Εκτέλεσης Εργασιών» που αφορούν την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην παραλιακή περιοχή Λαγονησίου, που είχαν εγκριθεί προς όφελος των συμφερόντων της ΕΤΑΔ ΑΕ, από τη τότε αρμόδια ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου (Πολεοδομία).
Οι Αποφάσεις έρχονται ως συνέχεια του νομικού αγώνα του Δήμου Σαρωνικού, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι εργασίες κατεδάφισης δημοτικών εγκαταστάσεων στην παραλία «Ευκάλυπτα» και «Γλίστρα».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Νομική Γνωμοδότηση που ζήτησε και έλαβε ο Δήμος από ανεξάρτητους Δικηγόρους παρ Αρείω Πάγω και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι διοικητικές πράξεις βάσει των οποίων κινείται η ΕΤΑΔ έχουν ελλιπή δικαιολογητικά, καθώς η επίδικη έκταση εμπίπτει εντός κηρυγμένου και οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος μάλιστα εκτείνεται μέχρι τον αιγιαλό και στερείται προαπαιτούμενη έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ απαιτείται και η υποβολή σχετικής γνωμοδότησης του οικείου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, η οποία επίσης δεν υπάρχει.

Για τις Αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σαρωνικού, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαχρήστου δήλωσε:

«Σήμερα, όσοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι ο νομικός μας αγώνας τελείωνε την 10η Σεπτεμβρίου – ημέρα όπου έληγαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κερδίσαμε- διαψεύστηκαν.

Και να είναι βέβαιοι πως θα συνεχίσουν να διαψεύδονται.

Όσο μας ενώνει η δύναμη των πολιτών και ο δίκαιος αγώνας μας, τόσο θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε αυτά που ανήκουν Αυτονόητα και Δικαιωματικά στους πολίτες: Ελεύθερες Παραλίες.

Συνεχίζουμε με περισσότερη ορμή, με περισσότερα νομικά όπλα, με περισσότερους πολίτες στο πλευρό μας, μέχρι τη δικαίωση».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας, με ασφαλή και σύγχρονα σχολεία»

otavoice

Την εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από την συγχώνευση ζητούν επτά δήμαρχοι

otavoice

Δ. Αργιθέας: Ξανά ανοιχτό το Δημοτικό στο Αργύρι με έναν μαθητή!

otavoice

Επίσκεψη Δημάρχου Μεγανησίου στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

otavoice

Δ.Χαλανδρίου: Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για άνεργες μητέρες

otavoice

Χ. Δούκας: «Το μέλλον ανήκει στα παιδιά – Να τους προσφέρουμε το καλύτερο ξεκίνημα»

otavoice