OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έντονες διαμαρτυρίες των γονέων στον αγιασμό στο πυρόπληκτο σχολείο Πεντέλης

Ένταση επικράτησε στην πρώτη ημέρα κατά την τελετή αγιασμού στο πυρόπληκτο δημοτικό σχολείο της Πεντέλης(Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο), από τις έντονες διαμρτυρίες των γονέων μόλις πήρε το λόγο η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στα παιδιά ανέφερε “ένα κακό βρήκε την πόλη μας και θα το διορθώσουμε”. Δεκάδες γονείς οργισμένοι ζητούσαν εξγήσεις γιατί δεν είναι έτοιμο το σχολείο όπως είχαν υποσχεθεί, αφού μια αίθουσα από τις πέντε παραμένει εκτός λειτουργίας, σε ένα σχολικό συγκρότημα που είχε παραδοθεί στις φλόγες την 12η Αυγούστου, μαζί με το κλειστό γυμναστήριο. “Να φτιάξεις το σχολείο”, “να πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας”, “δεν έχουμε καμιά ενημέρωση” φώναζαν οι γονείς στην δήμαρχο, η οποία στη συνέχεια αποχώρησε.

Μην ξεχνάμε ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά έχει καεί το 41% της συνολικής έκτασης του Δήμου Πεντέλης και οι κάτοικοι της καλούνται να ζήσουν σε ένα τοπίο που δεν θυμίζει σε τίποτα τις μοναδικές ομορφιές σε ένα καταπράσινο δάσος που έχει πλέον μετατραπεί σε κρανίου τόπο.

Οι δημότες δικαίως βρίσκονται σε καθεστώς οργής και αγανάκτισης τόσο κατά του κρατικού μηχανισμού που αποδείχτηκε ανεπαρκής να προστατεύσει τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον, όσο και από τον δήμο Πεντέλης που όφειλε να είχε απαιτήσει από την Πολιτική Προστασία να προστατεύσει το Πεντελικό Όρος και να μην φτάσει η πυργαγιά μέσα στον ασικό ιστό, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές.

 

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

otavoice

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Η δημοτική αρχή Ηλίδας, στους αγιασμούς για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

otavoice

Ο δήμαρχος Σπάρτης στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Ξεκίνησε ομαλά η νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Χαλκηδόνος

otavoice