OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Παιανίας: Το 2ο «Οίνου Μέθεξη» ζωντανεύει την ιστορία του Μεσογείτικου Κάμπου

Ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Παιανίας Βασιλέων Κωνσταντίνου δίνουν αυτό το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 20.00 οι λάτρεις της παράδοσης και του κρασιού για το 2ο Φεστιβάλ Κρασιού του Δήμου Παιανίας «Οίνου Μέθεξη».

«Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που ζούμε, όπου γυρίσεις το βλέμμα θα δεις ένα κλήμα. Το αμπέλι είναι το σημείο αναφοράς για την Παιανία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η «μουστιά» δεν ήταν μόνο η περίοδος συγκομιδής του σταφυλιού και της παραγωγής μούστου και κρασιού, ήταν πολλά περισσότερα, αφού μέσα σ’ αυτή τη μικρή περίοδο του χρόνου περικλείονται εκατοντάδες ατομικές, οικογενειακές και κοινωνικές στιγμές που σφυρηλάτησαν την ίδια την κοινωνική ταυτότητα της Παιανίας του σήμερα. Μέσα από τον κοπιώδη τρυγητό προέκυψαν οι καρποί της ανάπτυξης και της προόδου μιας ολόκληρης πόλης, συνδυάζοντας ακόμη και σήμερα αρμονικά την αστική ζωή με την αγροτική κοινότητα. Η κοινοτική μας οικονομία μας επέτρεπε διαχρονικά να προκόβουμε σαν άνθρωποι και πόλη. Ο κάμπος είναι κάτι που μας ενώνει και η άμπελος επάξια κοσμεί το σημερινό λογότυπο του δήμου μας.

Η Οίνου Μέθεξις ΙΙ ως συνέχεια της περσινής διοργάνωσης είναι η περίτρανη απόδειξη πως ακόμη και σήμερα το παλιό μπορεί να εμπνεύσει και να δώσει λάμψη στο σήμερα. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς τον σύλλογο Δημοσθένης Παιανιεύς, το ΔΣ, τον δάσκαλο Θέμη Τσέτσιλα και φυσικά όλα τα μέλη-συντελεστές οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα και την ενορχήστρωσαν με την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Παιανίας. Μια διοργάνωση που πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη μας, μια μέθεξη ιστορία που περπατώντας την γνωρίζεις το ένδοξο παρελθόν του τόπου μας» αναφέρει στο μήνυμά του – πρόσκληση ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Δημοσθένης Παιανεύς με την υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Δήμου Παιανίας. Μετά την μεγάλη επιτυχία του 2023, ο πήχης έχει ανέβει περαιτέρω και 230 συντελεστές μέλη του συλλόγου με τη συνδρομή της Χορωδίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπόσχονται ένα μοναδικό θέαμα 90 περίπου λεπτών που θα ταξιδέψει τους θεατές στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα επτά οινοπαραγωγοί και ο Αγροτικός-Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Παιανίας θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν να δοκιμάσουν τις μοναδικές ποικιλίες του Μεσογείτικου Κάμπου ενώ στην εκδήλωση συμμετέχουν οι αρτοποιοί της πόλης προσφέροντας μουστοκούλουρα.

Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιάννη Παυλόπουλου.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

otavoice

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Η δημοτική αρχή Ηλίδας, στους αγιασμούς για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

otavoice

Ο δήμαρχος Σπάρτης στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Ξεκίνησε ομαλά η νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Χαλκηδόνος

otavoice