OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ. Πισιμίσης: «Είμαστε δίπλα σε ό,τι χρειαστεί η σχολική κοινότητα της πόλης μας»

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς.

Στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Βριλησσίων βρέθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης και συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και γονείς ευχόμενος μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

«Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες και όλους. Στις μαθήτριες και τους μαθητές μας καλή πρόοδο, δύναμη, κριτική σκέψη και μην σταματάτε να ονειρεύεστε έναν καλύτερο κόσμο. Στους εκπαιδευτικούς μας και τις διευθύνσεις των σχολείων μας καλή δύναμη στο σπουδαίο λειτούργημα που επιτελείτε. Στους γονείς καλή δύναμη στον μεγάλο αγώνα στήριξης των παιδιών. Από την πλευρά μας, ο Δήμος Βριλησσίων θα είναι δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Καλή αρχή!», ανέφερε ο Γιάννης Πισιμίσης.

Ο Δήμαρχος στο μήνυμά του προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης που υλοποιείται έξω από το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του έργου, προκειμένου να σταματήσει το χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρισμένων δρόμων γύρω από τα δύο αυτά σχολεία της πόλης μας. Το έργο αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα, οπότε και χρειάζεται κατανόηση και υπομονή. Ωστόσο, με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει συνολικά η εικόνα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εντατικές εργασίες πριν το «πρώτο κουδούνι» της χρονιάς

Εντατικές εργασίες στο σύνολο των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης μας, πραγματοποίησε ο Δήμος Βριλησσίων, προκειμένου τα σχολεία της πόλης να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Κλιμάκιο εργαζομένων από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες σε Nηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, στους εσωτερικούς, εξωτερικούς αλλά και τους αύλειους χώρους, όπως: εκτεταμένοι ελαιοχρωματισμοί, επισκευές σε προαύλια, τουαλέτες, μονώσεις και συντηρήσεις αιθουσών και κτιρίων, αισθητικές και λειτουργικές εργασίες, τοποθέτηση ανελκυστήρων, διαγραμμίσεις διαβάσεων και επισκευές στα πεζοδρόμια πέριξ των σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, η διεύθυνση περιβάλλοντος και καθαριότητας υλοποίησε εργασίες περιποίησης, καλλωπισμού του πρασίνου και καθαρισμού στα προαύλια των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε:

«Βασική μας προτεραιότητα είναι οι μαθητές μας να επιστρέψουν σε ένα καλαίσθητο, λειτουργικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Η προσπάθεια μας για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης μας είναι διαρκής και δεν περιορίζεται στους θερινούς μήνες. Βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης μας.»

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το μεγάλο έργο ύψους 660.000 ευρώ της ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βριλησσίων. Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, νέα φωτιστικά led, εγκατάσταση φυσικού αερίου, νέους λέβητες, εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού, νέα εξωτερικά σκίαστρα. Πρόκειται για μια παρέμβαση με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Επίσης, σύντομα θα προχωρήσει και το μεγάλο έργο αναβάθμισης των αύλειων χώρων όλων των σχολικών μονάδων της πόλης μας, στο οποίο εκτός των άλλων, προβλέπεται η τοποθέτηση καινούργιων ταπητών σε όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον Δήμο Πεντέλης – Η απάντηση στις διαμαρτυρίες

otavoice

Η Δήμαρχος Σερρών Β. Μητλιάγκα και οι Αντιδήμαρχοι στους Αγιασμούς των σχολείων

otavoice

Θερμές ευχές από το Δήμαρχο Αμαρουσίου προς τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

otavoice

Χάρης Δούκας: “Κύριε Μητσοτάκη κάντε επιτέλους αντιπλημμυρικά έργα στην Αθήνα”

otavoice

Ημερίδα αθλητικού τουρισμού από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την ΠΔΕ

otavoice

Γ. Αλεξόπουλος: «Ο Δήμος πάντα στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας»

otavoice